Srpska glumica Jelena Helc žrtva porodičnog nasilja: Suprug pokušava da mi otme decu

Srpska glumica Jelena Helc žrtva porodičnog nasilja: Suprug pokušava da mi otme decu

Autor: | 01/05/2021

0

Srpska glumica Jelena Helc Vesković potresla je javnost priznanjem da je zajedno sa četvoro dece trpela porodično nasilje od strane svog supruga Milana Veskovića. Kako prenose domaći mediji, par već deset meseci živi razdvojeno u Berlinu, gde je u toku nekoliko sudskih postupaka, dok će pred beogradskim pravosuđem uskoro početi borba za starateljstvo.

Jelena Helc Vesković članica je Narodnog pozorišta u Beogradu, gde je igrala u predstavama "Car Edip", "Velika drama", "Vesele žene vindzorske", "Dr", "Pokondirena tikva", "Kanjoš Macedonović"... Šira javnost pamti je kao voditeljku TV "Happy". U maju 2013. godine u Kraljevu se udala za supruga Milana Veskovića, da bi se dve godina kasnije zbog njegovog posla preselili u Rumuniju, a potom i u Nemačku. Iz prethodne veze Jelena ima sina Vuka, dok je sa Milanom dobila još troje dece.

- Da, već deset meseci živim sama u Berlinu sa mojih četvoro dece. Nažalost, naša "bajka" završila se pozivom policiji, koja je morala decu i mene da zaštiti od mog muža – zbog porodičnog nasilja i nasilja nad decom. Od tada se borim da sebi i svojoj deci obezbedim novi život – u miru, ljubavi i bez nasilja i stresova. Nije lako, ali borim se za decu i zbog toga mi ništa nije teško - potvrdila je glumica za portal Nova.rs i dodala:

Pročitajte: Jelena Helc i Milan Vesković predstavljaju sina Mateju koji je njihovom braku dao sasvim novu dimenziju

Privatna arhiva

 

- Nije lako biti sam, boriti se da uspostaviš sasvim novi život... pa još u vreme korone i praktično sam sa sobom... davati izjave i čitati dopise na jeziku kojim slabo barataš. I na sve to boriti se protiv laži i podmetanja najniže vrste, od strane onih koji su ti do juče bili „porodica“. Ogromnu podršku imam i od institucija i od prijatelja koje sam ovde u međuvremenu stekla.

Jelena otrkiva da sa suprugom komunicira isključivo preko pravnog zastupnika, te da je Vesković angažovao advokata "poznatog" po oduzimanju starateljstva od majki koje su prijavile muževe nasilnike.

- Pošto za sve ovo vreme nema ni priznanja ni pokajanja od strane mog muža, sve se odvija putem advokata i sudova. Procesi vezani za decu uveliko se odvijaju, a za razvod čekam zakonsku mogućnost da podnesem zahtev. Umesto da obezbedi izdržavanje svoje dece, rešio je da investira u advokate iako odlično zna da ja tako nešto sebi ne mogu da priuštim. Nastavlja sa finansijskim, psihičkim i emocionalnim nasiljem - priča Jelena za Nova.rs i nastavlja:

Pročitajte: Jelena Helc - Proslava prve godišnjice braka u Veneciji

MIrko Tabašević

 

- Pre nekoliko meseci moj muž je odlučio da se obrati srpskom sudu, bez da me je o tome obavestio i sada u Srbiji pokušava da mi otme decu. Nažalost, ne vodi se njihovim najboljim interesima nego je i dalje vođen svojim besom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin