Dobro ćete pogledati fotografije: Da ste nekadašnju pevačicu „Zane" sreli na ulici nikada je ne biste prepoznali

Dobro ćete pogledati fotografije: Da ste nekadašnju pevačicu „Zane" sreli na ulici nikada je ne biste prepoznali

Autor: | 23/04/2021

2

Zana Nimani danas izgleda neprepoznatljivo 

Bila je jedna od najvećih jugoslovenskih zvezda osamdesetih godina. Toliko velika, da je pop grupa sa kojom je počela karijeru do danas zadržala njeno ime – „Zana“. Zana Nimani.

„Hej, moja dušice, izbaci bubice iz tvoje lepe lude plave glavice...“, prvi stih hita „Dodirni mi kolena“ koji već četiri decenije odzvanja ovdašnjim muzičkim etrom, a čujemo ga toliko često da imamo utisak da je snimljen prošlog leta.

Pročitajte: Gde su i šta rade sve "Zane" grupe "Zana"? (video)

Zana Nimani, prva pevačica popularnog benda, ove godine slavi šezdeseti rođendan. Rođena je u Beogradu, gde je i gradila karijeru, kao Zana sa grupom, potom kao Zana bez grupe. Pored dobro poznatih pesama „Mladiću moj“, „Majstor za poljupce“ i „Jabuke i vino“, tinejdžeri osamdesetih setiće se i solo hita „Što ne znam gde si sad“. A onda nam se izgubila iz vida na duže staze. Ni traga, ni glasa. Tek kasnije, kada smo izašli iz vihora rata devedesetih, saznali smo da je još na samom početku te decenije otišla u Kanadu, i tamo ostala.

Zana Nimani danas živi jedan sasvim drugačiji život 

Kako danas izgleda, gde je, šta radi? Uspeli smo da joj uđemo u trag. Odavno već nije u muzičkim vodama, osim možda za svoju dušu. Radi u jednoj kompaniji iz Viktorije, glavnog grada Britanske Kolumbije, koja se bavi nekretninama i menadžmentom. Zahvaljujući fotografiji, kojom joj je firma nedavno čestitala 13 godina uspešne saradnje, možete da vidite kako nekad velika zvezda sada izgleda. Ima i drugo prezime – Šiškin. Preciznije, nosi ga već trideset godina, otkako se udala za Đorđa Šiškina.

Pročitajte: Frontmen grupe "Zana" postao deda - Ubediću unuka da navija za Partizan!

Ćerku Teu na svet je donela u beogradskom porodilištu, a onda su se 1991. odselili na drugi kraj planete i počeli novi život. Zana, inače, ima diplomu pravnog fakulteta, dok je njen suprug stručnjak za železnicu. Tea je, kažu, nasledila mamin talenat, čak je nastupala u nekim mjuziklima, ali se posvetila studijama.

Mnogi fanovi popularne grupe nadali su se da će je videti na koncertu kojim je „Zana“ obeležila tri decenije postojanja. To se nije dogodilo. Nije dolazila u Beograd, bar ne zvanično, a kad će – ne znamo.

 

 

Komentari (2)

Loading
ljilja 18:08 23.04.2021
Odgovori

Slatka kao i uvek. Normalno je da se promenila , godine su prosle , ali nisu ostavile trag .

Tvrtko 12:48 25.04.2021
Odgovori

Ja sam je jednom......ili nijednom.....ne mogu tacno da se setim.....

Snežana Ilić hellomagazin

Najnovije vesti