Olivera Balašević: Ponekad je mnogo teže izaći na kraj sa izobiljem nego sa oskudicom

Olivera Balašević: Ponekad je mnogo teže izaći na kraj sa izobiljem nego sa oskudicom

Autor: | 08/04/2021

3

Supruga Đorđa Balaševića objavila je krajem 2019. godine knjigu „Planeta Dvorište“. Olivera Balašević opisala je svoj prvi roman kao emotivno putovanje, riznicu uspomena na detinjstvo i odrastanje u Zrenjaninu, koju je posvetila majci. A nešto manje od dva meseca posle smrti legendarnog Panonskog mornara, Olja je najavila i četvrto izdanje knjige, koje iz štampe izlazi ovog meseca.

Pročitajte: Olivera Balašević je spremna, samo dva dana dele je od otkrivanja velike tajne

„Priča koja nije savremena, ali je za sva vremena“, stoji na kraju kratkog animiranog filma „Čađava bajka“, koji je danas tačno u podne prikazan na „Jutjub“ kanalu autorke. Video je nekoliko dana ranije najavila kadrom devojčice sa vunenom kapom, zagledane u mesec.

„Sve i da mi neko ponudi da ponovo prođem životni put, sasvim sigurno bih se grčevito držala istog ovog koji sam prešla i ne bih ustuknula ni tamo gde znam da me čeka nešto naporno i loše jer bih se bojala da bi samo korak van te staze mogao nepovratno da me udalji od njih.“

Pročitajte: Prvi put posle Đoletove smrti, oglasila se Olivera Balašević (video)

Čim smo videli prve scene iz dvominutnog filma, jasno nam je bilo da je ta devojčica – Olja. Vratila nas je nakratko u prošlost, gde smo videli njene prve korake u gimnastičkoj sali, prve medalje, majku koja je bila heroina njenog detinjstva...

„Da ne bude zabune, moje detinjstvo je od onih varljivih bajki, koje su tužne kad se pričaju, a srećne kad se žive. Siromašnu decu, svom srećom, žale svi osim siromašne dece. Mislim da je moje najveće bogatstvo bilo to što tad nisam ni pomišljala na siromaštvo, a ni kasnije ga nikad nisam videla kao neko veliko zlo. Naprotiv, upoznavši i najudaljenije planete sazvežđa, počevši od dece uz koju sam učila škole, pa sve do dece koju sam u školi podučavala, shvatila sam da je ponekad mnogo teže izaći na kraj sa izobiljem nego sa oskudicom“, piše, između ostalog, u bestseleru „Planeta Dvorište“.

Komentari (3)

Loading
Ljiljana 11:51 09.04.2021
Odgovori

Romantika. Priča kakve sam voljela u djetinjstvu tipa Zlatni danci. 💞

Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti