Ivan Mihailović majstor u kuhinji: Nisam baš siguran da put do nečijeg srca ide preko stomaka

Ivan Mihailović majstor u kuhinji: Nisam baš siguran da put do nečijeg srca ide preko stomaka

Autor: | 04/04/2021

0

Tek što se završila serija “Kaljave gume”, u kojoj je igrao Pavla, momka sa ulice, Ivan Mihailović posvetio se novom zadatku. Kulinarski šou „Radio-televizije Srbije“ “Na večeri kod...” počeo je upravo demonstriranjem njegovih veština za šporetom, a gledaoci su paralelno s tim imali priliku da vide i kako se snalazi dok pazari na pijaci. Poslednjih meseci, na privatnoj trpezi mladog glumca uglavnom je sveže ubrano povrće iz bašte koju obrađuje, što je još jedna stavka na spisku njegovih brojnih interesovanja.

Dokazali ste se u glumačkom svetu, poznato je da odlično plešete, profesionalno se bavite ronjenjem, a sad saznajemo i da sjajno kuvate. Koja je sledeća “tajna veština” koju ćete otkriti?

‒ U poverenju, glumim da sve to znam da radim. Šalu na stranu, radoznalost potpiruje moju želju da probam i naučim nove veštine, tim pre što stečeno znanje i iskustva ponekad mogu da primenim u profesionalnim angažmanima na filmu ili u pozorištu.

Pročitajte: Ivan Mihailović otkriva - Kako mi je korona promenila život

Promo

 

Odakle interesovanje za kuvanje?

‒ U mojoj porodici se uvek dobro jelo. Od dede sam usvojio princip da kad se jede, svi sedamo za sto, i tada sve druge aktivnosti prestaju. Tata odlično kuva, njegov prebranac nadaleko je poznat. Nadam se da ću u budućnosti i sam usavršiti neki specijalitet do te mere da će o njemu kružiti legende. (smeh)

Muškarci su oduvek važili za vrsne kuvare, i to nije senzacija. Pitanje je kako se snalazite u ostalim kućnim obavezama, uključujući pranje sudova? Pravite li razliku između „muških“ i „ženskih“ poslova?

‒ Pranje sudova mora da bude sastavni deo kuvanja, nema tu podele na muško-ženska zaduženja. Ne volim kad neko napravi ručak, a iza njega ostane gomila posuđa. Generalno, ne mogu da se pohvalim da volim kućne poslove, doživljavam ih kao obavezu. Ne znam da li ih iko voli. Slaganje i razvrstavanje suvog veša mi je noćna mora. Činjenica je da postoje poslovi u kojima su žene veštije i oni koje možda bolje rade muškarci, ali suština je da svaki rad treba podjednako da se ceni.

Ivan Mihailović -  U „neukusnom“ društvu neukusan je i najukusniji jastog

Sudeći po vašoj liniji, ili kuvate isključivo za druge ili imate odličnu genetiku.

‒ Reč je o genetici, ali i aktivnom načinu života i redovnom treningu.

Na početku epidemije grad ste zamenili selom. Da li tamo samo uživate u svežem vazduhu ili imate i baštu iz koje ponešto stigne do trpeze?

‒ Uskoro kreće period sejanja, a priprema zemlje uveliko je u toku. U karantinu sam naučio da uzgajam povrće i proizvodim hranu. To je veliko iskustvo, životno. Voleo bih da mi rad na imanju postane tradicija, ali i jedino što ću pamtiti iz ovog pandemijskog vremena, punog straha i neizvesnosti.

Kada bi neko želeo da vas obraduje večerom, šta bi trebalo da pripremi?

‒ Najvažnije je s kim sedate za sto. U „neukusnom“ društvu neukusan je i najukusniji jastog. Sa pravim ljudima za gozbu su dovoljni hleb, mast i aleva paprika.

Pročitajte: Ivan Mihailović - Nije mi palo na pamet da zbog serije 'Vojna akademija' odslužim vojni rok

ATA Images

 

Koji kulinarski kiks koji ste napravili nikada nećete zaboraviti?

‒ Jednom sam izgoreo šerpu spremajući kokice. I ma koliko zvučalo kao zabavna anegdota, nije bilo naivno. Na stranu što je kuća danima „mirisala“ na paljevinu.

Ima li istine u izreci da „ljubav na usta ulazi“?

‒ Objašnjenje i odgovor na ovo pitanje ni mnogo mudriji od mene nisu uspeli da daju. Nisam baš siguran da put do nečijeg srca ide preko stomaka. Ta izreka je vezana za patrijarhalno društvo gde se podrazumevalo da žena mora biti dobra domaćica ako želi da se uda.

Kada biste dobili priliku da snimite rimejk filma „Devet i po nedelja“, koga biste voleli da vidite kao vašu Kim Bejsindžer u legenarnoj sceni pored frižidera?

‒ Moja draga Tamara, sa klase, bila bi odličan izbor za tu ulogu.

Osim što zajedno izlazite i putujete, nedavno ste se vratili sa skijanja, dešava li se da vas drugarice zamole za pomoć oko čuvanja dece?

‒ Jednom me je Tamara Dragičević nenadano ostavila sa njenom Stašom. Svratile su kod mene, opuštena popodnevna atmosfera, ja sam nešto kuvao, jeli smo, a onda je Tamari zazvonio telefon. Samo je rekla da za pet minuta ima gostovanje na televiziji i izletela. Bez najave i bez pripreme ostao sam sam sa dvogodišnjakinjom. Bilo je to najzanimljivijih i najdužih 45 minuta u mom životu.

Komentari (0)

Loading
HELLO! hellomagazin

Najnovije vesti