Jelena Simić ekskluzivno za "Hello!" predstavlja četvoromesečnog sina Aleksu

Jelena Simić ekskluzivno za "Hello!" predstavlja četvoromesečnog sina Aleksu

Autor: | 12/02/2021

0

Jelena Simić, dugogodišnja novinarka „Radio-televizije Srbije“ i voditeljka kviza “Slagalica”, i njen suprug Dragan, dekan Fakulteta političkih nauka, od kraja prošle godine uživaju u “dupliranoj” sreći.

‒ Nismo planirali drugo dete, ali smo ispunili želju naše ćerke da dobije brata ili sestru. Često pomislimo koliko bismo propustili da je nismo poslušali. Roditelji, slušajte svoju decu, ona znaju i osećaju najbolje ‒ poručuje Jelena koja nam je, uoči povratka na posao, predstavila četvoromesečnog Aleksu.

Pročitajte: Prelepe vesti - Jelena Simić 2020. godinu ispraća na savršen način 

foto Luka Šarac

 

‒ Jutra su najlepša. Prvo vidim Aleksine plave okice, onda Una utrči u krevet, pa se zajedno igramo. Osećam se kao da smo odvojeni od sveta punog briga, na nekom našem ostrvu sreće. Aleksa nas je u potpunosti osvojio. On je jedna vesela beba, koja se stalno smeje. Od prvog meseca lepo spava, što nam omogućava da odmorni krenemo u novi dan. Una je bila drugačija. Prvi put je prespavala noć kada je imala devet meseci. To je bilo toliko neverovatno da sam proveravala da li diše. Znala je da se probudi u tri ujutru, vesela i spremna za igru. Toliko smo bili umorni da se to nije moglo izdržati. (smeh) I sada ima puno energije, živahna je i dinamična, a Dragan i ja činimo sve da je pratimo u stopu.

Tokom slikanja za “HELLO!” uverili smo se da je Una izuzetno brižna i nežna prema bratu, a utisak potvrđuje i njena mama.

‒ Malo je reći da obožava Aleksu. Zaštitnički je nastrojena, čuva ga, uspavljuje. Stalno ga ljubi, priča mu, a on joj se smeje. Skoro mi je priznala da kada sam došla iz porodilišta, nije mogla odmah da ga zavoli. Sada se ta ljubav razvila za čitav život. Prvih dana umela je da mu priđe, pogleda ga, štipne za obraz i prokomentariše: “Sladak vam je ovaj mali.” (smeh) Ona je i “presudila” da dobijemo drugo dete. Kad god bi u šetnji ugledala majku koja gura kolica, znala je da kaže: “Nikad mi nećeš roditi brata ili sestru, Una će ostati sama.” Uvek joj je nedostajao neko “njen” a da to nisu samo mama i tata. I, eto, sada ima nekog svog. Una i Aleksa imaju i seku Mateu, to je ćerka moje sestre. Znam da će se u životu podržavati i voleti, biće bliski kao što smo nas dve.

Pročitajte: Jelena Simić - Nema boljeg tretmana za lice od drugog stanja

 

foto Wannabe media studio

 

 

 

 

 

 

 

Jelena polako počinje da se vraća društvenim aktivnostima i razmišlja o povratku na posao.

‒ Pre neki dan prvi put otišla sam na sastanak, tri sata sam bila van kuće. Imala sam osećaj da sam se baš zadržala, grizla me je savest. Međutim, kad sam se vratila sve je bilo u najboljem redu, činilo mi se da Aleksa nije ni primetio da mama nije tu. Majke sa kojima razgovaram imaju isti utisak, da niko ne može da ih zameni. Teško se odvajaju od bebe i na nekoliko sati. Mislim da su žene, generalno, preopterećene željom da sve bude na svom mestu, da svi budu srećni i zadovoljni i često sebe stavljaju na začelje. Želimo da sve bude savršeno, a ne može, jer savršenstvo ne postoji. Tatama to ide lakše. (smeh) Osećam da sam spremna da se vratim poslu. Važan je balans između porodičnog života i profesionalne ispunjenosti. Redovno pratim medije i sve što nam se događa. Mislim da u vremenu koje je pred nama ima dovoljno izazova za jednog novinara. Verujem u moć dobre organizacije i da ću uspeti sve da uklopim.

Nastavak intervjua sa Jelenom Simić, kao i ostatak ekskluzivnih fotografija pronađite u najnovijem broju magazina "HELLO!", koji je u prodaji od 12. februara! 

Hello!

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti