Znao je da umire: Prošla je i treća, tužnija od svih, godina bez Nebojše Glogovca

Znao je da umire: Prošla je i treća, tužnija od svih, godina bez Nebojše Glogovca

Autor: | 09/02/2021

2

Bez Nebojše Glogovca i njegove snažne energije i divnog duha prošlo je mnogo dana, a verni fanovi, kolege i prijatelji danas su posebno setni i ranjivi. Pre tačno tri godine, zauvek nas je naspustio jedinsteni i sjajni Glogovac. Bolest je, nažalost, bila jača i ugasila jedan fenomenalan život, koji će zauvek nedostajati. U godini koja je donela toliko loših vesti i crnila, život je izgubila i majka Nebojše Glogovca, čije se srce od prevelike tuge za sinom ugasilo.

Pročitajte: Voleo ju je kao nijednu pre, celim svojim bićem - Ovako su se upoznali Milica i Nebojša Glogovac

foto Stefan Tomašević ATA Images

 

Glumac je bolovao od karcinoma pluća, a bitku za život izgubio je rano ujutru, tog 9. februara 2018. godine, na odeljenju pulmologije Kliničkog centra Srbije. Njegovim odlaskom bez oca je ostalo troje dece: Gavrilo i Milan, koje je dobio s prvom suprugom Minom, i malena Sunčica, iz braka sa Milicom.

Pročitajte: Razbolela se od tuge i bola za sinom - Preminula majka Nebojše Glogovca

 

Pomoć je potražio od čuvene doktorke u Nemačkoj, gde se podvrgnuo detaljnim analizama koje traju pet dana. Međutim, već posle trećeg saznao je zastrašujuću vest - da neće uspeti da se izleči, stravična je informacija, koju su preneli svi domaći mediji. 

- Bolje da ova dva dana provedete s porodicom - rečeno mu je u Nemačkoj tada, preneo je izvor "Informera".

Pročitajte: Milovan Glogovac - U kakav čvor je moguće stegnuti srce da sinu, bez jauka, držite opelo?

 

Nebojša Glogovac je tumačio brojne uloge na televiziji i pozorištu, od kojih su neke antologijske. Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u seriji "Nemanjići – Rađanje kraljevine", koje se emitovala na RTS-u. U ovoj seriji, tumačio je ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.

Uloga kriminalca Goluba u filmu "Južni vetar" bila je njegova poslednja, ali nažalost nije doživeo da sebe vidi u ovoj roli. 

 

Komentari (2)

Loading
Slobodan 15:21 09.02.2021
Odgovori

Nebojšaaaaaaaaaaa, nema tog vriska,tog jauka koji se i danas,do neba diže.

Kale 12:45 10.02.2021
Odgovori

Nebojsa,toliko nedostajes nasem filmu,pozoristu,svima nama,koji smo pratili tvoj rad,a ima nas zilion... Takav glumac se radja retko. Neko ko je umeo da iznese svaku ulogu,da nas preplasi,rastuzi,nasmeje i sve to uz velike suze. Samo,tvoj odlazak,a gubitak za nas je nemerljiv.

hellomagazin.rs hellomagazin