Ispovest Sanje Ilića: Nije moralo tako da se desi, nisam stigao da joj kažem ni koliko je volim

Ispovest Sanje Ilića: Nije moralo tako da se desi, nisam stigao da joj kažem ni koliko je volim

Autor: | 04/02/2021

0

Ispovest Sanje Ilića o životu, ljubavi koja je trajala punih 30 godina i preranom odlasku njegove Zlate Petković 

Sanja Ilić i njegova grupa Balkanika muziku s ovih prostora već više od dve decenije pronose svetom. Napisao je čuvenu pesmu "Princeza", a u njegovom životu to je bila Zlata Petković, čuvena Marija iz "Otpisanih". Život su mu obeležile lake note, ali i dve teške tragedije, nakon kojih je uspeo da nastavi dalje podignute glave

- Mislim da imam dva ožiljka na srcu. Nesrećnim slučajem izgubio sam Petra Jovičića Trtu, najboljeg prijatelja i pevača u zajedničkom bendu San, a mnogo godina kasnije i suprugu Zlatu Petković - započeo je svoju ispovest Sanja Ilić. 

Pročitajte: Pobednici Beovizije su Sanja Ilić i Balkanika, "Nova deca" putuju u Portugal (video)

 

 

- Trta je umro na mojim rukama. Imali smo koncert u Nišu. Bio je 2. februar 1975, kada se tek otvorena hala Čair polako punila. Inače, u tom periodu spremali smo se na turneju s Mikijem Jevremovićem po Sovjetskom Savezu i samo što smo kupili nove instrumente. Hala još nije bila puštena u rad. Mene je udarila struja na probi, ali sam zamolio tehničare da to srede. Zamenili su polove i sve je bilo u redu. Međutim, na samom nastupu je krenulo sve po zlu - priseća se Sanja u intervjuu za "Kurir i dodaje: 

- Petar je demfovao gitaru, a onda se drugom rukom odjednom uhvatio za mikrofon i srušio. Nastradao je od strujnog udara. Publika u dvorani je mislila da je sve neki šou-program. Grupe San posle toga više nije bilo, a meni se činilo da se više nikada neću baviti muzikom. Strašno je izgubiti velikog prijatelja.

Pročitajte: Sanja Ilić i Balkanika trijumfovali na festivalu u Ohridu

foto Ata Images

 

A onda je hrabro nastavio dalje, uz svoju najvćeu životnu podršku - suprugu Zlatu. Nažalost, i ona je otišla prerano kada joj je bilo samo 58. godina i to od moždanog udara. 

- Za ljubav sa Zlatom krivac je jedna dečja priredba. Ljubav je trajala 30 godina. Otišla je kako je otišla... Nije moralo tako da desi... Nisam stigao ni da joj kažem koliko je volim. Pala je samo i otišla u bolnicu. Lekari su je držali u veštačkoj komi, ali joj nije bilo spasa - navodi Sanja. 

 

 

Ispovest Sanje Ilića - Moja Zlata je vodila više računa o nama nego o svojoj karijeri

- Nakon Zlatine smrti sam odlučio da nastavim dalje. I našeg sina Andreja je trebalo izvesti na pravi put. Moja podrška njemu je bila kontrolom, a ne guranjem uz vetar - ponosno navodi muzičar i za kraj dodaje: 

 

 

- Kod glumaca je problem što ih sve pamte po jednom liku. Moja Zlata nije htela da bude samo Marija iz "Otpisanih". Ona je vodila više računa o nama nego o svojoj karijeri. Kad sam je pitao zašto to radi, odgovorila mi je: "Meni su najvažnije svari moja deca, muž i kuća." Mogla je njena karijera da bude veća, ali ona nije htela nikako da se obnaži na filmu. Ona je imala ideju kako će to da gradi i niko nije mogao da je odvrati.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.frs hellomagazin