Bjork o seksizmu: Ženama je u muzici dozvoljeno da pevaju samo o muškarcima

Bjork o seksizmu: Ženama je u muzici dozvoljeno da pevaju samo o muškarcima

Autor: | 22/12/2016

0


Bjork, čuvena muzičarka poreklom sa Islanda, objavila je otvoreno pismo medijima o seksističkim kritikama sa kojima se suočava dok pravi novu karijeru di džeja.

Ona je svoje pismo objavila na svom Fejsbuk profilu, a povod je bio njen nastup na jednom di džej festivalu.

- Kao što znate, veći deo svoje karijere nisam kukala zbog seksizma, nego sam ga trpela. Međutim, sada osećam u vazduhu ogromnu pozitivnu energiju, i želim da skrenem pažnju ne nešto - počela je Bjork.

Ona je učestvovala na festivalu "Day for Night" u Hjustonu. Tamo su joj neki novinari osporili da umesto instrumenta stoji za miks pultom i pušta muziku, dok niko od njenih muških kolega, tvrdi Bjork, nije imao takvih problema.

- Mislim da je to seksizam i neću da dozvolim da se to tako lako provuče na kraju ove nemirne godine i usred revolucionarne energije u kojoj se nalazimo jer svi zaslužujemo maksimalne promene. Ženama u muzici je dozvoljeno da budu pevačice i kantautorke koje pevaju o muškarcima. Ako promene temu na atome, galaksije, aktivizam, štrebersku matematiku ili bilo šta drugo sem svojih voljenih, naići će na kritiku: novinari smatraju da nešto, jednostavno, nedostaje, kao da je naš jedini jezik emocija - kaže Bjork.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: bjork