Neverovatna sudbina najplaćenijeg glumca na svetu: Kako je zbog supruge ostavio drogu

Neverovatna sudbina najplaćenijeg glumca na svetu: Kako je zbog supruge ostavio drogu

Autor: | 07/08/2015

0

Godinama ga je pratila reputacija lošeg momka i zavisnika, koji je nekoliko puta završio u zatvoru, a sada je potpuno preokrenuo svoj život o kojem bi verovatno mogao da se snimi film.

Robert Dauni Džunior (50) po treći put zaredom proglašen je za najplaćenijeg glumca na svetu, sa zaradom od 80 miliona dolara u proteklih 12 meseci. Magazin "Forbs" piše da na tome može da se zahvali neverovatnom uspehu filmova "Ajron Men", koji su postali najuspešnija franšiza na svetu.

U ulozi ekscentričnog milijardera Tonija Starka, kome je superheroj Ajron Men alter-ego, prvi put se našao pre sedam godina. Od tada ga je glumio u još četiri filma, a poslednji u nizu, "Osvetnici: Era Altrona", otkako je objavljen ranije ove godine zaradio je skoro 500 miliona dolara.

Danas Dauni živi u Malibuu na luksuznom ranču, a poseduje i kuću u ekskluzivnom kraju Los Anđelesa. Putuje privatnim avionom, ima svog ličnog kuvara, i nosi svoj nameštaj kada ide na snimanja.

Ipak, ne tako davno delovalo je da će glumac izgubiti bitku sa zavisnošću od narkotika.

Prvo iskustvo sa drogom Robert je imao sa samo šest godina, kada mu je otac Robert Dauni dao da proba džoint. Glumac je kasnije ispričao da je počeo da se drogira jer se tako zbližio sa ocem. Rano je napustio školovanje da bi studirao glumu, a 1987. dobio je prvu veću ulogu, u filmu "Less Than Zero", u kojem je igrao narkomana.

Sa popularnošću došle su i romanse sa holivudskim glumicama, uključujući Marisu Tomei i Saru Džesiku Parker, sa kojom je bio u nešto dužoj vezi, pre nego što se ona proslavila serijom "Seks i grad".

Predviđali su mu fenomenalnu karijeru i nazivali ga najvećih glumcem svoje generacije, ali je umesto uspeha završio na dnu zbog problema sa narkoticima.

U prvom braku, sa glumicom Deborom Falkoner 1992. godine, dobio je sina Indija, ali su njegovi odlasci u zatvor i na rehabilitaciju zbog problema sa kokainom i heroinom uništili njihovu porodicu. Jednom prilikom je uhapšen za volanom svog poršea, potpuno go dok je halucinirao. Drugi put pronađen je sklupčan kako leži ispovraćan u uličici u Los Anđelesu.

Pored sklonosti ka drogama, druga strast mu je bilo oružje. Jednom prilikom se na sastanku sa režiserom pojavio sa dva sata zakašnjenja, bosonog i sa napunjenom puštkom u ruci koju nije mogao da objasni. U aprilu 1996. uhapšen je zbog posedovanja heroina, kokaina i pištolja, a naredne godine prekršio je uslovnu kaznu i i dobio 180 dana zatvora.

Iza rešetaka stalno se fizički obračunavao sa drugim zatvorenicima, koji su ga zlostavljali jer je slavan, pa se glumac dva puta budio u lokvi svoje krvi.

- Nikada vam neću ispričati najgore stvari koje su mi se desile - rekao je jednom o svom iskustvu u zatvoru.

Još godinu dana bio je lišen slobode 1999. Nedelju dana nakon što je pušten pridružio se ekipi serije "Ali Mekbil", ali angažman nije potrajao. Otpušten je 2001, kada je ponovo uhapšen pošto je pod dejstvom narkotika bosonog šetao ulicama. Supruga je rešila da ga ostavi, i povela je dete sa sobom. Niko nije hteo da radi sa njim, nije plaćao poreze, i zamalo je bankrotirao.

Onda je 2003. upoznao svoju sadašnju suprugu, producentkinju Suzan Levin. Kasnije je ispričao da je ona zaslužna za preokret u njegovom životu, pošto nije htela da se uda za njega ako on zauvek ne ostavi drogu.

Njegova karijera je ubrzo počela da se oporavlja nakon što je krenuo na odvikavanje. Sa Suzan je dobio dvoje dece, sina Ekstona i ćerku Avri. Danas vodi miran porodični život bez skandala, i niže uspehe na filmskom platnu. Ne bi nas čudilo da svoj život uskoro pretoči u dobar scenario za još jedan holivudski blokbaster.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Getty Images hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti