Najpoznatiji trans modeli današnjice

Najpoznatiji trans modeli današnjice

Autor: | 26/08/2015

0

Iako je donedavno bilo neuobičajeno da se transrodne osobe nađu na modnoj pisti, sada sa sve češćim istupanjem javnih ličnosti, kao što su zvezda serije "Orange is the new Black" Lavern Koks i rijaliti zvezda Kejtlin Džener, pojam trans više nije tako stran.

Kada je poznati modni fotograf Greg Kadel pre tri godine slikao modele za "Candy", prvi transseksualni modni časopis, niko nije mogao ni da nasluti da će nakon toga sve više transrodnih osoba priznati kako se osećaju u svojoj koži i promeniti pol.

Nakon toga usledili su rijaliti programi koji su promovisali transrodne osobe, a posebno je bilo iznenađenje što su se poznate ličnosti poput Kejtlin Džener i Lavern Koks, koje su pod budnim okom javnosti, podvrgle huirurškim intervencijama kako bi promenile pol.

Andreja Pejić

Australijski model poreklom iz iz Bosne, do 2014. godine mogao je da se pohvali titulom najpoznatijeg androginog modela. Pre godinu dana je promenio pol, te je sada srećna trans žena. Pre promene pola, Andreja je nosila muške, ali i ženske kolekcije za najveća dizajnerska imena kao što su Žan Pol Gotije i Mark Džejkobs, a magazin "FHM" ju je još 2011. godine proglasio jednom od 100 najlepših žena na svetu. Pejićeva se može pohvaliti i činjenicom da je prvi trans model koji je otvoreno progovorio o svom identitetu u magazinu "Vogue", i to u maju ove godine.

Dejvid Čang

A photo posted by David Chiang (@davidwonderland) on Aug 11, 2015 at 12:29pm PDT

Kineski model koji živi u Kanadi za samo godinu dana, u periodu između 21. i 22. godine, doživeo je proboj na modnoj sceni kakav se događa retko kome. Sada, četiri godine kasnije, može da se pohvali time da je radio sa prestižnim modnim kućama, a Karl Lagerfeld jednom prilikom rekao je Dejvidu da je predivna kineska devojka. Karl očito nije znao da Dejvid, za razliku od Andreje, nije promenio pol.

Lea T.

A photo posted by leacerezo (@leacerezo) on Aug 9, 2015 at 11:48am PDT

Nekad Leandro, a danas Lea, Brazilka koja živi u Italiji i muza kreativnog direktora modne kuće "Živanši" Rikarda Tišija, podvrgnula se promeni pola 2012. godine. I pre toga je uspešno radila kao model za žensku odeću. Leina uloga u modi je toliko velika da ju je magazin "Forbs" u februaru ove godine proglasio jednom od 12 žena koje su promenile italijansku modu.

Ariske Vanzer

Ariske je privukla veliku pažnju javnosti i medija kada je javno napala Kendal Džener, tvrdeći kako nije zaslužila ugovor s kompanijom "Estee Lauder" i saradnju s fotografom Markom Džakobsom, jer na popularnosti može da zahvali porno filmu svoje sestre, Kim Kardašijan. Možemo razumeti koliko je Ariske ogorčena, ako uzmemo u obzir njene početke u ovoj industriji, gde je počela kao dečak, da bi se na kraju i ona podvrgla operaciji pola.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images, Guliver/Splash news hellomagazin
Tagovi: Andreja Pejić