Holivud u Beloj Kući: Meril Strip kandidatkinja za predsednicu Amerike?

Holivud u Beloj Kući: Meril Strip kandidatkinja za predsednicu Amerike?

Autor: | 13/09/2015

0


Reditelj Majkl Mur ovih dana nagovara slavnu glumicu Meril Strip da se kandiduje za buduću američku predsednicu. Smatra da bi je većina podržala u toj odluci.

- Amerika bi se s takvom snažnom i neustrašivom ženom usrećila. Vidim je kao idealnu žensku verziju republikanca Ronalda Regana - kaže Majkl Mur (61).

Tvorac kontroverznih filmova u kojima kritikuje Ameriku dodaje da je većini Amerikanaca dosta mlitavih političara koji misle samo na sebe pa se nada da će Meril Strip (66) ozbiljno razmisliti o njegovom predlogu da postane nova američka predsednica.

- Pokojni Ronald Regan je bio jedini političar koji je znao da dopre do običnog čoveka i natera ga da glasa za republikance. Uveren sam da bi mnogi voleli da vide Meril na njegovom mestu. Pametna je, nepovodljiva, nema dlake na jeziku, a ima veliko srce i radoznalost deteta što je ključno za politiku - tvrdi Mur.

Kad bi se Stripova kandidovala za predsedničku trku 2016. imala bi veliku podršku u Holivudu, a to je, smatra reditelj, nešto o čemu većina političara može samo da sanji.

Američka glumica, koja se proslavila filmovima "Lovac na jelene", "Đavo nosi Pradu", "Moja Afrika", "Mostovi okruga Medison", "Sofijin izbor", a kojoj je uloga Margaret Tačer, "Čelične lejdi" te bivše i jedine premijerke Velike Britanije, pre četiri godine donela Oskara, još nije zvanično komentarisala Murov predlog, ali ne skriva da su je politika i rešavanje gorućih svetskih problema oduvek zanimali.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Splash hellomagazin
Tagovi: meril strip