10 stvari koje ne znate o kultnom romantičnom filmu "Prljavi ples"

10 stvari koje ne znate o kultnom romantičnom filmu "Prljavi ples"

Autor: | 19/10/2015

0


Prošlo je 28 godina otkako je "Prljavi ples" doživeo svoju premijeru. Skoro pa nema obožavateljke romantičnih filmova koja barem jednom nije pogledala priču o nenadanoj ljubavi između plesača Džonija Kasla i tinejdžerke Frensis "Bejbi" Hausmen u izvođenju Patrika Svejzija i Dženifer Grej.

Ali iako mnogi misle da znaju sve o ovom filmu mi vam donosimo zanimljive anegdote koje možda ne znate.

1. Patrik je morao da nagovara Dženifer da prihvati ulogu u filmu. Pre "Prljavog plesa" zajedno su radili na filmu "Red Dawn" i nisu se najbolje slagali zbog čega je ona skoro odbila ulogu. Ipak, Patrik je uspeo da je ubedi.

2. Za ulogu Bejbi takmičile su se Sara Džesika Parker i šeron Stoun. Ulogu Džonija je želio i Bili Zejn, ali ipak je ponuđena Valu Kilmeru koji je odbio pa je na kraju njegovo mesto zauzeo Patrik.

3. Patrikova supruga Lisa bila je na audiciji za ulogu Džonijeve plesne partnerke Peni. Producenti su Patricku kasnije priznali da su bili uvereni da će on prihvatiti ulogu u filmu samo pod uslovom da Lisa glumi Peni i bili su spremni da popuste, ali s obzirom da on to nikada nije tražio ulogu je dobila Sintija Rods.

- Nisam znao da imam toliku moć i nije mi palo na pamet da tražim tako nešto - rekao je glumac.

4. Na početku snimanja Patrik i Dženifer imali su trzavice. Scena u kojoj se Džoni ljuti na Bejbi dok uvežbavaju koreografiju je jako uverljiva, verojatno i zato što je Patrik stvarno bio ljut na Dženifer koja sa druge strane nije mogla da prestane sa smehom.

5. Neke scene nisu uopšte bile planirane, ali su na kraju ipak završile u filmu. Patrik i Dženifer zagrevali su se za za ples i izvodili svoju malu koreografiju uz pesmu "Love is strange", a reditelju se to toliko svidelo da ju je na kraju stavio u završnu verziju filma.

6. Patrik je želeo da Džoni na kraju bude sa Peni. Bili su slični i puno realističniji par od Džonija i Bejbi.

- Taj moj predlog producenti su odbili i to je bila najbolja odluka. Ali kada su predložili da malo ublažim plesne scene sa Peni na početku filma, odbio sam to. Brinulo ih je da su previše seksi i da će zaseniti plesne scene sa Bejbi. Ali znao sam da da ćemo Dženifer i ja stvoriti hemiju i tako je i bilo - napisao je Svejzi u svojoj autobiografiji.

7. Scene u jezeru snimane su na velikoj hladnoći. Sve scene u vodi odrađene su tokom oktobra, a temperature su se već spustile na nulu. Patrik i Dženifer stalno su drhtali i ni jedna scena nije snimljena iz blizine kako se ne bi videla njihova usta plava od hladnoće. Kako bi se stvorio privid leta, lišće na livadi u pozadini sprejom je obojeno u zelenu boju.

8. Dizanje na kraju filma nije uvežbavano. Dženifer je bila prestrašena i odbila je da vežba pre snimanja. Na njenu sreću, ona i Patrik odradili su ga iz prve.


9. Patrik je želeo da se slavna rečenica "Nobody puts Baby in the corner" izbaci iz filma jer mu je zvučala otrcano. Kada je, posle video film priznao je da rečenica ima svrhu i da bez nje film ne bi bio isti.

10. Film je umalo završio direktno na VHS kaseti bez filmske distribucije. Tokom prvog testnog prikazivanja film se nije svideo publici zbog čega su producenti razmatrali opciju da ga uopšte ne puste u bioskopa distribuciju.

Komentari (0)

Loading
, Foto:promo hellomagazin