Fil Kolins: Veliki povratak na muzičku scenu

Fil Kolins: Veliki povratak na muzičku scenu

Autor: | 29/10/2015

0

Britanski muzičar Fil Kolins, jedan od najuspešnijih umetnika 80-ih godina prošlog veka, najavio je povratak na scenu novim albumom i turnejom.

Bivši pevač i bubnjar grupe "Genesis" rekao je u intervjuu za magazin "Rolingstoun" da je instalirao studio u svom domu u Majamiju i da će za mesec dana početi sa radom na novim pesmama.

- Zvanično, više nisam u penziji - istakao je slavni muzičar.

Kako prenosi AFP, 64-godišnji roker je 2011. godine objavio da se povlači sa scene, ali se u međuvremenu predomislio, te za početak planira da 12. decembra održi dobrotvorni koncert u Majamiju.

Zahvaljujući hitovima poput "One More Night", "Against All Odds", "In The Air Tonight", "Another Day in Paradise" i "A Groovy Kind of Love", Kolins je prodao više od 100 miliona albuma kao solo umetnik i još 150 miliona zajedno sa grupom "Genesis".

U Majamiju živi od kada se 2006. godine razveo od supruge Orijane s kojom ima dva sina.

U intervjuu Kolins je priznao da je nakon razvoda usledio jedan "mračan" period u njegovom životu.

- Ubijao sam vreme gledajući televiziju i opijajući se. To me je umalo ubilo. Ali već tri godine ne pijem - naveo je on, dodajući da mu je sada, kada su mu sinovi porasli (stariji ima 14, a mlađi 10 godina), lakše da krene na turneju.

Iako nije izdao nijedan novi materijal od 2002. godine i albuma "Testify", Kolins je radio na drugim projektima kao što je pisanje pesama za brodvejski mjuzikl "Tarzan".

Kolins je, takođe, otkrio da je okupio bend u kom će se na mestu bubnjara naći Džejson Bonam, sin preminulog člana grupe "Led Cepelin", Džona Bonama.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Getty Images hellomagazin
Tagovi: fil kolins

Pročitajte još