Ispovest blogerke: Imala je pola miliona lajkova ali nije bila srećna

Ispovest blogerke: Imala je pola miliona lajkova ali nije bila srećna

Autor: | 03/11/2015

0


Esena Onil, 18- godišnjakinja koja živi u Australiji i smatra se za jednu od najpopularnijih blogerki u svojoj zemlji.

Zapravo ona je već izgradila online imperiju, a sve je počelo kada je još bila u srednjoj školi i odlučila da napravi svoj blog na kome je dosta radila.

- Naravno da se moj ego vrlo brzo upeceo na celu priču i nije puno prošlo da sam postala potpuno zavisna od lajkova na društvenim mrežema. Super je osećaj kada dobijate komplimente i svako ko vam kaže drugačije, laže - ispričala je Esena.

Danas je samo na Instagramu prati 690 hiljada korisnika, dok je na „Jutjubu” nešto skromnija, te ima oko 250 hiljada pratilaca.

Kako je njena popularnost rasla, tako je počela da dobija i profesionalne ponude za modeling pogotovo iz Los Anđelesa.

Iako je svojim praticima delovala savršeno zadovodoljno, kao devojka čiji su se svi snovi ostvarili, ona je zapravo bila očajna.

Nedavno je i javno istupila sa tim stavom i priznala da je sve vreme zapravo vodila „izrežiran život”.

- Bila sam potčinjena drugim, nepoznatim ljudima. Zavisila sam od njihovih lajkova i „šerova”. Počela sam da sebe vrednujem u zavisnosti koliko pratilaca na nekoj društvenoj mreži imam - ispričala je Esena.


Objavila je da više neće biti aktivna na društvenim mrežama, izbrisala svoj nalog na Tumblr-u, kao i 2.000 slika sa Instagrama, za koje je rekla da su služile isključivo za samopromociju. A onda je objasnila šta je ZAISTA stajalo iza tih slika.

- Iza ovakvog tela zapravo su se krile potpuno nezdrave navike koje nijedna devojka ne bi smela sebi da dozvoli. Unosila sam premalo kalorija, vežbala dosta i bila strašno iscrpeljena, ali sam na fotografijama izgledala savršeno. što je bio jedini cilj mog bednog života - kazala je Esena.

Not real life. Only reason we went to the beach this morning was to shoot these bikinis because the company paid me and also I looked good to society's current standards. I was born and won the genetic lottery. Why else would I have uploaded this photo? Read between the lines, or ask yourself "why does someone post a photo... What is the outcome for them? To make a change? Look hot? Sell something? I thought I was helping young girls get fit and healthy. But I only realised at 19 that placing any amount of self worth on your physical form is so limiting! I could have been writing, exploring, playing, anything beautiful and real... Not trying to validate my worth through a bikini shot with no substance #celebrityconstruct

A photo posted by Social Media Is Not Real Life (@essenaoneill) on Dec 8, 2013 at 1:02am PST


A većina slika, koje su navodno „spontane”, zapravo su potpuno izrežirane.

Takođe je priznala da je provodila sate pokušavajući na napravi savršeni selfi koji je nakon toga obrađivala u fotošopu i sličnim aplikacijama.

- Kada objavim jednu sasvim običnu fotografiju, moji pratioci misle da je to bilo tako jednostavno. Ali nije. Niko nije savršen, a ja sam provodila previše vremena kako bi izgledala upravo tako, onda satima sređivala svoje fotke kako bih ispravila i najmanju manu. Ne želite takav život. I tako nisko samopouzdanje - rekla je Esena


A često je, kako kaže, jedino dobra fotka mogla da je učini srećnom. Toliko je bila depresivna.

- Bila sam okružena bogatstvom, potpisala sam ugovore sa najvećim modnim agencijama u Australiji i Los Anđelesu, zarađivala sam ogroman novac, fotografisala se satima, toliko ljudi mi je zavidelo, mislili su da sam presrećna jer imam sve. A ja sam bila očajna. I bila sam isto tako okružena očajnim ljudima, koji su bili jednako nesrećni kao i ja - priznala je ona.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Instagram hellomagazin
Tagovi: blogerka