Đini Roulands počasni Oskar za 60 godina karijere

Đini Roulands počasni Oskar za 60 godina karijere

Autor: | 12/11/2015

0

Američka glumica Đina Roulands glumi više od šest decenija, a u subotu uveče će joj Američka akademija za film uručiti njenog prvog, počasnog Oskara.

Kako prenosi AP, 85-godišnja glumica će svoj prestižni trofej preuzeti na svečanoj dodeli Guvernerovih nagrada u Los Anđelesu.

Đina Roulands je igrala u više od 40 filmova, uključujući klasike "Žena pod uticajem" i "Glorija" koje je režirao njen pokojni suprug Džon Kasavetis i za koje je bila nominovana za Oskara.

Nove fanove stekla je melodramom "Beležnica" iz 2004. godine. Uprkos poodmaklim godinama, nastavlja da radi, a publika je u skorije vreme imala priliku da je vidi u komediji "Six Dance in Six Weeks".

U razgovoru sa novinarom agencije AP, Roulands je na pitanje koji je film za nju predstavljao najveći izazov odgovorila da je to bio "Žena pod uticajem" zbog veoma komplikovanog, rastrzanog lika koji je u njemu tumačila.

Upitana da li ima običaj da gleda svoje filmove, glumica je rekla da to čini samo jednom, nakon snimanja, i nikada više.
Nestalo je mnogo ljudi s kojima sam radila. To me povremeno rastužuje, zato nema potrebe da gledam te filmove - kazala je ona.

Roulands je rekla da je Holivud i dalje pun iznenađenja:
- Skoro svakog dana priređuje neko novo iznenađenje. Svakih deset godina nešto drugo postaje popularno. Sada je sve na tehnici i svi se okreću jako mladoj publici, pa tako imamo Čoveka mrava i Mars, zombije i slične stvari.

Roulands smatra da je za njen uspeh najzaslužniji njen suprug Džon Kasavetis koji se interesovao za žene i njihovu ulogu u društvu, za način na koji se sredima prema njima ophodi i rešava njihove probleme.

- Svi njegovi filmovi su bili o interesantnim ženama - kazala je glumica, dodajući da je često glumima neku od njih.

Za svoje najuzbudljivije iskustvo, Đina je označila saradnju sa holivudskom legendom Bet Dejvis.

- Ona je moja omiljena glumica. Bila je divna, u realnom životu i na filmu. Imala je veliki smisao za humor i čvrste stavove o svemu. Bila je izuzetno interesantna žena - navela je Roulands.

Ona je ispričala da ju je tokom snimanja jedne TV serije 1979. godine Bet Dejvis pitala da li joj se ruž razmazao.
- Rekla sam joj da ne obraćam pažnju na takve stvari, na šta mi je odbrusila da je krajnje vreme da počnem da to radim jer sam mlada koliko i rosa u podne. 

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Getty Images hellomagazin
Tagovi: kultura