Spremite kokice: Stigao je novi Tarantinov film i traje puna tri sata (video)

Spremite kokice: Stigao je novi Tarantinov film i traje puna tri sata (video)

Autor: | 03/12/2015

0

Kventin Tarantino sve mora da radi na veliko, pa je tako slučaj i sa "Podlih osam", njegovim novim filmom koji premijeru ima 7. januara. Film traje tri sata, imaće intermeco, uvertiru, a Tarantino je u ovom svojevrsnom vesternu naravno, našao ulogu i za sebe.

Pre početka snimanja filma u kom glavne uloge imaju Kurt Rasel, Semjuel L. Džekson (šesti put glumi u Tarantinovom filmu), Majkl Medsen i Tim Rot, scenario je procureo u javnost. Ekscentrični reditelj je zbog toga želeo da odustane od snimanja, ali se ipak predomislio. Oni koji su imali priliku da vide predpremijeru kažu da je u pitanju "materijal vredan Oskara".

Radnja filma smeštena je u godinama nakon Građanskog rata u Americi. U središtu priče je poštanska kočija koja se probija kroz zimski krajolik Vajominga. Putnici na kočiji su lovac na glave Džon i njegova Dejzi koji jure prema Red Roku, gradu u kojem će Džon privesti Dejzi pravdi. Putem susreću nekoliko neobičnih likova i usput upadaju u snežnu oluju, a hoće li stići do Red Roka ostaje nam da vidimo.

Kurt Rasel je film opisao kao čisti vestern u stilu Serđija Leona, a muzika Enia Marikonea je svakako tome dodatno doprinela.

Prvi komentari su mnogo više okrenuti tome da je film sniman na traci od 70 mm i da će kao takav biti specijalno prikazan u 100 bioskopa u Americi i Kanadi, nego na sam sadržaj filma. Kako sam Tarantino kaže, prosto obožava 24 frejma u sekundi i nije hteo da ih se skroz odrekne iako se inače više i ne koristi takav način snimanja.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/splash/twitter/The Hateful Eight hellomagazin