Kejt Midlton prvi put sa omiljenim ukrasom Lejdi Di (foto)

Kejt Midlton prvi put sa omiljenim ukrasom Lejdi Di (foto)

Autor: | 09/12/2015

0

Vojvotkinja od Kembridža ne nosi često tijare, te je na godišnjem diplomatskom prijemu u Bakingemskoj palati četvrti put u životu stavila ovaj vredan ukras i znak moći. Kejt Midlton se ovog puta odlučila za tijaru koju je ledi Di obožavala i stalno je nosila - iako je toliko teška da je od nje često imala glavobolje.

Iako za sada gotovo da nema slika sa ovog, najvećeg diplomatskog događaja u Britaniji, ono malo fotografija što je procurilo napravilo je pravi haos na društvenim mrežama. Jer, Kejt se pojavila sa tijarom koju je princeza Dajana stalno nosila - i na taj način odala poštu svojoj pokojnoj svekrvi, koju nikad nije upoznala.

Kejt je u Bakingemsku palatu stigla sa Vilijamom na zadnjem sedištu crnog "bentlija" a pored toga što je nosila jako poznatu tijaru, na sebi je imala i haljinu koju je već jednom nosila - i to na isti događaj pre dve godine!

Tijaru je napravila kraljica Meri 1914. godine od dijamanata i bisera koji su već bili u njenoj porodici, a prema sopstevnom dizajnu. Krunu je zatim nasledila kraljica Elizabeta, koja ju je često nosila - a onda je 1981. godine tijara završila kod ledi Di, kao poklon za venčanje.

Dajani je tijara predstavljala zaštitni znak i gotov da se nije pojavljivala na zvaničnim godađajima bez ovog ukrasa. Upravo ova tijara joj je bila omiljena, a za sada nije poznato da li je kraljica Elizabeta poklonila tijaru Kejt Midlton, ili se radi samo o pozajmici.

Tijara je poprilično teška, čak i za kraljevske standarde, pa je ledi Di često imala glavobolje kada ju je nosila. Možda upravo zato Kejt, koja se u poslednje vreme retko viđa u javnosti, izbegava nošenje ovog ukrasa, te je do sada samo tri puta nosila - na svom venčanju, na dočeku kineskog predsednika prošle godine, i na istom diplomatskom prijemu 2013. godine.

Zanimljivo je da je Kejt tom prilikom nosila i potpuno istu haljinu kao i ovog puta.

Reč je o plavoj čipkasnoj haljini koju potpisuje Aleksandar Mekvin. Ipak, tog puta se odlučila za drugu tijaru.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/splash/twitter/The Telegraph hellomagazin

Pročitajte još