Niki Minaž dobija dva miliona dolara da peva afričkom diktatoru

Niki Minaž dobija dva miliona dolara da peva afričkom diktatoru

Autor: | 19/12/2015

0

Niki Minaž je spremna za nastup na božićnom festivalu koji organizuje diktator iz Angole - Eduardo dos Santos i to za cenu od dva miliona dolara po danu.

Nju je kontaktiralo nekoliko organizacija za ljudska prava, pa će biti teško da se pravi da nije znala o čemu se radi, kao što je to uradila Maraja Keri koja je pevala za dos Santosa 2013. godine.

Tor Halvorsen, predsednik Fondacije za ljudska prava je rekao:

- Milioni ljudi se ugledaju na nju kao na inspiraciju. Nema dobrog razloga da ima veze sa korumpiranom diktaturom u Angoli i uživa u društvu vladareve porodice.

Dos Santos je na čelu Angole 36 godina, a optužen je za zloupotrebu naftnog bogatstva zemlje, za lično bogaćenje dok je većina populacije siromašna i bez obrazovanja.

Niki je dobila mnogo sličnih poruka, a takođe su je zamolili da se založi za oslobađanje afričkog repera Luatija Beiraoa kog je Dos Santos zatvorio početkom meseca zbog suprotstavljanja njegovoj diktaturi.

Poznato je da se bori protiv seksizma u muzičkoj industriji i rasizma.

Pomenuta Maraja Keri je takođe pevala za dos Santosa za milion dolara, a kasnije se opravdala time da nije znala za koga peva i da njenu lekciju treba da nauče drugi izvođači. Bijonse i Dženifer Lopez su takođe pevale diktatorima a potom opravdale time da nisu bile svesne.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: niki minaž

Pročitajte još