Sin Toma Džonsa je beskućnik: Iako je nasledio glas i izgled od oca, srećan je kada dobije ćebe

Sin Toma Džonsa je beskućnik: Iako je nasledio glas i izgled od oca, srećan je kada dobije ćebe

Autor: | 16/01/2018

0

Džonatan Berkeri ceo život sanja o susretu s ocem, poznatim pevačem Tomom Džonsom, čije se bogatstvo meri milionima, nikada nije hteo da srestne sina i rekao je da njegovo rođenje nije bilo u planu.

- Želim da ga vidim pre nego što bude prekasno i umre. Voleo bih da pričam s njim o normalnim stvarima - rekao je muzičar Džonatan Berkeri (29) o svom ocu pevaču Tomu Džonsu (77). Berkeri nikada nije upoznao svog oca, a nastupa pod umetničkim imenom Džon Džons.

Živi u Nju Džersiju u skloništu za beskućnike, a kaže kako ima sreće ako uspe da dođe do ćebeta, jer tamo živi preko 30 muškaraca koji spavaju pokraj njega svaku noć. Dok mladi muzičar nema ni sopstveno mesto za stanovanje, vrednost imovine njegovog oca je milionska, a nedavno je prodao vilu u u Los Anđelesu po ceni od 6.5 miliona britanskih funti.

 

Džons nije javno priznao da mu je Džonatan sin do 2008. uprkos tome što je DNK analiza potvrdila njegovo očinstvo. Pevač je u oktobru 1987. imao kratku avanturu s manekenkom Ketrin Berkeri koju je upoznao u noćnom klubu u Njujorku. Pozvao ju je na svoj koncert i večeru pa su posle završili u njegovom hotelskom apartmanu.

Ketrin je tri meseca posle nazvala Džonsovog menadžera da mu prenese da je trudna i šokirala se odgovorom.

- To je šoubiz, dušo. Uradi on što moraš - rekao je muzičar tada 24-godišnjoj manekenki. Ona je odlučila da rodi, a Džons, koji je priznao da je spavao sa preko 250 žena, odbio je da prizna očinstvo dok mu je sud nije naredio DNK analizu i otkrio da Ketrin govori istinu. Pevač je morao da plaća alimentaciju svaki mesec za Džonatana dok ne postane punoletan.

Ali nikada nije hteo da se sretne sa svojim sinom, a o tome je konačno progovorio 2008.

- To je nešto što nisam planirao. Da mi je to bilo u planu, učinio bih nešto više od samo finansijskog dela. Pao sam na zavođenje - ispričao je Džons. Džonatan je istakao kako mu je teško što njegov otac nema potrebu da se upoznaju i od svoje četvrte godine je priželjkivao njegovu prisutnost u životu.

 

- Kao dete sam ispitivao majku zašto nemam tatu i ona mi je pokazala časopise u kojima je pisalo o slučaju očinstva. Rekla mi je da nema vremena jer ima puno posla pevajući širom sveta i ne može da bude sa nama - prisetio se Berkeri.

Priželjkivao je da Džons dođe kod njih kući i da zajedno rade uobičajene stvari poput gledanja televizije i jedenja večere. Majka mu je, kada je imao 10 godina, konačno objasnila kako se tako nešto neće nikada dogoditi.

- Bio sam ljut i to je uticalo na mene u pubertetu. Kasnije sam imao problema sa drogama i nisam mogao da zadržim nijedan posao - ispričao je Džonatan. Dodao je kako nikada nije uspeo u svojoj pevačkoj karijeri, iako je nasledio glas i izgled od oca.

Nekad je bio član boj benda, a pre tri godine je dotakao 'dno' kada je počeo da živi u autu u Majamiju. Policija ga je uhapsila zbog posedovanja droge i nekoliko dana je proveo u zatvoru. Džonatan je otišao na odvikavanje kako bi odbacili sve optužbe protiv njega. Pomislio je kako će pevač i njegov sin, menadžer Mark Vudvard (60), Džonatanov polubrat hteti da sa njim razgovara posle smrti Džonsove supruge Melinde Trenčard u aprilu 2016.

- Poslao sam poruku Marku preko njegovog asistenta i tražio mu da mi pomogne kako bi se sreo s našim ocem. Ne želim kasnije da žalim jer nisam pokušao da im se javim i razgovaram s njima o svemu - ispričao je Berkeri. Dodao je kako još uvek ima bliski odnos sa svojom majkom i da ovo nije pokušaj da postane slavan preko svog oca.

hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: tom džons