Dolores O’Riordan: Pesma "Zombie" krije tragičnu priču

Dolores O’Riordan: Pesma "Zombie" krije tragičnu priču

Autor: | 16/01/2018

0


Otac žrtve bombaškog napada IRA-e odao je počast preminuloj pevačici benda Krenberiz Dolores O’Riordan, koju je ova tragedija inspirisala da napiše pesmu „Zombie“.

Kolin Peri, čiji je sin poginuo u bombaškom napadu u Voringtonu 1993. godine oprostio se od pevačice koju je upravo ovaj tragičan događaj inspirisao da napiše najveći hit grupe Krenberiz, pesmu „Zombie“, piše B92

-Tek sam juče saznao da je njena grupa, tačnije ona komponovala ovu pesmu u znak sećanja na događaj u Voringtonu u kojem su moj sin Tom i mladi Džonatan Bol stradali, rekao je u jednom jutarnjem programu.

-Nisam bio svestan toga. Moja supruga se juče vratila sa posla, pustila mi pesmu na laptopu, video sam Dolores kako peva i slušao reči. Reči pesme su veličanstvene i veoma tačne. Bombaški napad u Voringtonu, kao i mnogi događaji koji su se potom desili u Irskoj i Velikoj Britaniji, uticali su na porodice na veoma realan način i mnogo ljudi je postalo imuno na bol i patnju

Kolinov dvanaestogodišnji sin poginuo je sa trogodišnjim Džonatanom Bolom kada su teroristi, pripadnici IRA-e detonirali bombu 1993. godine usred grada.

Dolores je pesmu napisala godinu dana kasnije, a reči pesme se upravo odnose na njih dvojicu.

“...dete polako odlazi, a nasilje prouzrokuje takvu tišinu...“

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Twitter