Uma Turman prekinula tišinu: Osećam se tako loše zbog tolikih žena koje je napao posle mene

Uma Turman prekinula tišinu: Osećam se tako loše zbog tolikih žena koje je napao posle mene

Autor: | 04/02/2018

0

Uma Turman, omiljena glumica reditelja Kventina Tarantina i bliska saradnica Harvija Vajnstina, pridružila se nizu koleginica koje optužuju propalog holivudskog magnata za napastovanje, iscrpno opisujući svoj bes i razočarenje producentom koji joj je bio zaštitnik.

Glumica je progovorila u intervjuu za The New York Times u subotu u kojem je opisala događaj kada je bila žrtva posle izlaska "Pulp Fictiona" 1994.

Posle radnog sastanka u Parizu Harvi Vajnstin je pozvao glumicu u svoju sobu, a zatim u hotelsku saunu. Posle ju je i u Londonu pozvao u svoju sobu u hotelu.

- Gurnuo me, hteo je da se baci na mene i skine se. Napravio je mnogo neuprijatnih stvari - rekla je u razgovoru.

- Harvi Vajnstin priznaje da se udvarao Umi Turman jer je pogrešno protumačio njeno ponašanje u Parizu. Odmah joj se izvinio - reagovao je u saopštenju predstavnik za štampu nekadašnjeg producenta koji je trenutno na lečenju u Arizoni.

Nedugo zatim Turman je došla u hotel svog zlostavljača kako bi se suočila s njim. Tada mu je zapretila: "Učiniš li i drugima ono što si učinio meni, uništićeš sebi karijeru i ugled i izgubiti porodicu, garantujem ti to", rekla je.

Producent joj je pak zapretio da će uništiti njenu karijeru.

- Osećam se tako loše zbog tolikih žena koje je napao posle mene - dodala je 47-godišnja glumica u intervjuu, uporedivši žrtve s "jaganjcima koji idu na klanje".

Turman je ujedno osudila i Tarantinovo ponašanje na snimanju "Kill Billa 2" (2004.) rekavši da se ponašao nasilno, na granici sadizma. Glumica nije htela sama da vozi plavi auto u čuvenoj sceni kada se ponovo susreće s Bilom, jer ju je član snimateljske ekipe upozorio da je auto u lošem stanju.

 

Ne želeći da taj prizor izvede kaskaderka, reditelj je prisilio glumicu da vozi auto punom brzinom. Turman je doživela tešku nesreću u kojoj je gotovo ostala nepokretna. I dan-danas, kaže, ima bolove u vratu i u kolenima. "Strašno smo se posvađali i optužila sam ga da je hteo da me ubije".

Reditelj je prošle godine rekao da je dugi niz godina znao za postupke Harvija Vajnstina kojeg danas stotine žena optužuju za polno uznemiravanje, zlostavljanje i silovanje. "Znao sam dovoljno i mogao sam više da reagujem", priznao je.

hellomagazin.rs guliver/getty