Kejt Midlton i princ Vilijam na crvenom tepihu: Vojvotkinja na meti kritika zbog smaragdne haljine

Kejt Midlton i princ Vilijam na crvenom tepihu: Vojvotkinja na meti kritika zbog smaragdne haljine

Autor: | 19/02/2018

0

Pojavljivanje Kejt Midlton i princa Vilijama na sinoćnjoj dodeli Bafta nagarada bilo je propraćeno velikom pompom, ali mnogi su se razočarali kada su videli da vojvotkinja nije obukla crnu haljinu u znak podrške pokretima Time’s Up i #Me Too.

Kejt Midleton se našla na udaru kritika pošto je sinoć na dodeli nagrada Bafta obukla zelenu, a ne crnu haljinu – koja je znak podrške kampanji za ravnopravnost žena. Naime, zvezde su obukle crne haljine u znak protesta protiv seksualne nejednakosti i seksualnog uznemiravanja na radnom mestu, pošto je skandal s Harvijem Vajnstinom potresao filmsku industriju.

Ali, Kejt je umesto crne obukla zelenu haljinu dizajnerke Dženi Pekam, koju je nadopunila smaragdnim nakitom. Mnogi smatraju da je Kejt to uradila jer tradicija nalaže da članovi kraljevske porodice crninu nose samo na sahranama, ali drugima to nije nikakav izgovor, jer to ne bi bilo prvi put da je Kejt prekršila pravila.

"Kejt me razočarala što nije odbukla crno. To nije politička nego ženska stvar”, “Kako Kejt nije sramota da sedi tamo u zelenoj haljini dok sve ostale žene nose crno? Iskreno, bolje da je ostala kod kuće ako nije nameravala da pokaže podršku ženama”, “Ako njena svekrva može otvoreno da govori protiv seksualnog uznemiravanja, onda je Kejt mogla bar da obuče crnu haljinu”, nižu se negativni komentari na Tviteru.

 

Ipak, neki su crnu traku i crnu torbicu shvatili kao poruku da Kejt podržava kampanju. Iz Kensingtonske palate to nisu želeli da komentarišu.

"Feministikinje pokazuju svoje pravo lice napadajući Kejt zbog boje haljine". "Svi koji napadaju vojvotkinju Kejt bi trebali da se prisete šta je pravi problem i da to nije moda ili boja haljine. Odrastite" i "Mislim da je Kejtin potez bio mudar. Haljina nije crna da bude u skladu s protokolom, ali je dovoljno tamna da pošalje poruku", komentarisali su oni koji podržavaju izbor odeće vojvotkinje.

Na Bafti su u crnome došle Anđelina Džoli, Dženifer Lorens, Margo Robi i mnoge druge.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty