Legenda "Ratova zvezda": Mark Hamil dobija zvezdu na Bulevaru slavnih

Legenda "Ratova zvezda": Mark Hamil dobija zvezdu na Bulevaru slavnih

Autor: | 22/02/2018

0


Jedan od prezentera na ovogodišnjoj dodeli Oscara koju 4. marta organizuje američka Akademija filmskih umetnosti biće Mark Hamil, Luke Skajvoker iz "Ratova zvezda", koji će samo četiri dana kasnije dobiti i svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih.

Poznat po duhovitosti, 66-godišnji glumac je, saznavši da će učestvovati u svečanosti uručenja prestižnih nagrada s obožavaocima i pratiocima podelio Twit:

"Podsetnik: 1) Govoriti dovoljno brzo kako me orkestar ne bi prekinuo u pola reči, 2) Ne zbijati šale na račun R2-Me Too, 3) Nakon otvaranja koverte ne izgovoriti "La La Land".

Druga se tačka odnosi na igru reči kada je u pitanju anglofoni izgovor naziva simpatičnog droida iz Ratova zvezda R2-D2 i pokreta #MeToo kojim se osuđuje polno nasilje nakon afere Vajnštajn.

A post shared by Anke (@lp.anke) on Jan 28, 2018 at 6:34pm PST


Trećom tačkom aludira na prošlogodišnji "gaf" koji se dogodio tokom dodele Oskara, kada je greškom najboljim filmom proglašen "La La Land" umesto "Moonlighta".

Svečanost dodele Oskara održava se u 4. marta u Dolbi Teatru smeštenom na Bulevaru Holivud, ispred kojega će 9. marta Hamil dobiti svoju zvezdu, 2630. ukupno.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram
Tagovi: Mark Hamil