Naomi Kembel poručuje: Boja kože ne utiče na to hoće li neko biti uspešan u svom poslu

Naomi Kembel poručuje: Boja kože ne utiče na to hoće li neko biti uspešan u svom poslu

Autor: | 03/04/2018

0


Supermodel Naomi Kembel smatra da bi poznati modni časopis Vog konačno trebalo da dobije i svoje afričko izdanje, jer bi se na taj način odalo priznanje doprinosu tog kontinenta globalnoj modnoj industriji, koja je u poslednje vreme na udaru kritika zbog izostanka raznolikosti.

Kembel je tokom posete glavnom trgovačkom gradu Nigerije, Lagosu, gde je učestvovala u modnoj reviji u sklopu nedelje mode pod nazivom "Arise Fashion Week" kazala kako postoji potreba za boljim predstavljanjem tog kontinenta u modnom svetu.

-Mislim da bi konačno trebalo pokrenuti Vog Afrika, rekla je u intervjuu za Rojters.


-Imamo Vog Arabija, što smatram napretkom u modnoj industriji,
rekla je slavna manekenka, aludirajući na časopis namenjen čitateljkama i čitaocima Bliskog istoka, čiji je prvi broj izašao prošle godine.


-Afrika dosad nikad nije dobila takvu priliku... priliku da se tkanine, materijali i karakterističan dizajn Afrike prihvate na globalnom nivou, a mislim da je to pogrešno, rekla je Kembel, rođena Britanka, svesna svojih korena.

Niko iz kompanije Conde Nast International, koja izdaje časopis Vog, nije bio dostupan za komentar.

Globalna modna industrija u poslednjih nekoliko godina je na udaru kritika, jer većinu modela na pistama i u časopisima, kao i modnih dizajnera čine belci, koji upravljaju i velikim modnih kućama.


-Ljudi moraju shvatiti da boja kože ne utiče na to hoće li neko biti uspešan u svom poslu, kazala je Kembel.

Kao pozitivan primer da se nešto u tom području menja navela je imenovanje prvog crnog glavnog urednika britanskog Voga, Edvarda Eninfula poreklom iz Gane, u aprilu prošle godine

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: naomi kembel

Pročitajte još