Oproštaj od sina: Potresno pismo Avičijeve porodice

Oproštaj od sina: Potresno pismo Avičijeve porodice

Autor: | 26/04/2018

0

 

Uzrok smrti Tima Berglinga, švedskog DJ i muzičkog producenta poznatog pod imenom Avicii, po svemu sudeći je samoubistvo, prenosi magazin Rolling Stone, pozivajući se na saopštenje porodice preminulog muzičara.

Aviciijeva porodica navela je u saopštenju da se on “borio sa mislima o životu, sreći i smislu svega”

A post shared by Avicii (@avicii) on Oct 13, 2017 at 7:30am PDT


-Naš voljeni Tim je bio tragač, nežna umetnička duša koja je tražila odgovore na egzistencijalna pitanja. Perfekcionista koji je uspeo van svih očekivanja i koji je proputovao svet radeći dok nije bio potpuno iscrpljen. Kada je prestao da nastupa, želeo je da nađe način da izbalansira svoj život - bude srećan i bavi se muzikom. Ali, borio se s teškim mislima. O životu, smislu, sreći. Nije mogao više, stoji u saopštenju porodice.

Ranije je javnost sumnjala da je za tragičan kraj mladog umetnika kriv “raskalašni život”, zdravstveni problemi koji su ga godinama unazad mučili i zbog kojih se povukao iz javnog života bili su dovoljni za nagađanja javnosti.

A post shared by Avicii (@avicii) on Oct 1, 2017 at 8:24am PDT


U dokumentarcu po nazivu “Avicii: True Stories”, koji je pre nekoliko meseci emitovan na Netflixu, popularni di-džej je otkrio  da ljudi iz muzičke industrije nisu obraćali pažnu na njegova upozorenja.

A post shared by Avicii (@avicii) on Mar 10, 2017 at 5:40am PST

– Videli su kako se osećam, ali kada bih pokušao da otkažem nastup, nailazio sam na nerazumevanje. Rekao sam im da neću moći više da se bavim ovim poslom. Rekao sam im: “Umreću”. Ponovio sam im to više puta- govorio je 28-godišnji di-džej.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: avicii