Ostala bez svega: Ćerka kralja rokenrola potrošila 100 miliona dolara nasledstva

Ostala bez svega: Ćerka kralja rokenrola potrošila 100 miliona dolara nasledstva

Autor: | 21/06/2018

0

Čini se kako za Lizu Meri Prisli, jedinu ćerku slavnog kralja rokenrola Elvisa Prislija, bolji dani neće tako skoro doći. Prema njenim poslednjim navodima, njen bivši poslovni menadžer je potrošio ceo njen deo koji je nasledila od očevog bogatstva, procenjenog na 100 miliona dolara.

Prema novim sudskim dokumentima, koje poseduje The Daily Mail, 50-godišnja Liza Meri Prisli optužila je da ju je Beri Sigl godinama uveravao da su njene finansije 'na sigurnom i u dobrom stanju', a prava istina je da je zahvaljujući njegovim lošim odlukama i investicijama, fond od 100 miliona dolara sveo na tek 14 hiljada dolara, uključujući i ulaganje u kompaniju koja je imala licencu za 'American Idol', a koja je bankrotirala odmah posle kraja emitovanja 2016. godine.

 

U papirima stoji kako su Sigl i njegova Provident Financial Management naplatili od nje 4,9 miliona dolara kako bi upravljali fondom od 100 miliona dolara, što je bio zapravo iznos za godišnju platu od 700 hiljada dolara.

- Da je Sigl prikazao pravo finansijsko stanje Prislijevoj, kao i ograničio trošenje priliva u fond, ona bi danas živela vrlo lepim životom s godišnjim budžetom, posle odbitka poreza, od milion i po do dva miliona dolara. Na ovaj budžet Siglov bi 'paket naknade' iznosio između 40 i 50 posto njenog godišnjeg proračuna posle poreza, iznos na koji definitivno ne bi pristala da je bila svesna pravog finansijskog stanja.

Uz sve to optužuje Sigela zbog likvidacije prihoda fonda pošto je njena investicija u 'American Idol' neslavno propala, zbog čega se nije prilagodila novom načinu života, navodeći kako je na njegovu preporuku potrošila dupli iznos godišnjeg doprinosa.

Ni Sigl njoj nije ostao dužan, pa joj je uzvratio na optužbe uz tvrdnje kako su problemi s novcem nastali zbog njenog prekomernog trošenja. Stoga putem suda traži 800 hiljada dolara naknade zbog problema koje mu je njena tužba prouzrokovala u poslovanju.

Ko jeste ili nije u pravu, sasvim je sada svejedno, jer silnog bogatstva, koje je nasledila zahvaljujući svom ocu, Liza Meri Prisli više nema.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Pročitajte još

Najnovije vesti