Zvezdama (ni)je sve dozvoljeno: Sara Džesika Parker završila na sudu zbog "zaboravnosti"?

Zvezdama (ni)je sve dozvoljeno: Sara Džesika Parker završila na sudu zbog "zaboravnosti"?

Autor: | 13/09/2018

0

Poznato ime donosi poprilične honorare, ali i mnoštvo besplatnih poklona, odeće i nakita, jer, zašto bi neko ko ima milione na računu plaćao skupocene dizajnerske haljine kada može da ih dobije. I dok većina dizajnera svojim 'promoterkama' odeću i nakit ostavljaju u trajno vlasništvo, ima i onih koji žele da im glumice to vrate nakon nošenja. Ali, neke čini se i zaborave da trebaju da vrate stvari.

Upravo to se dogodilo zvezdi 'Seks i grada', Sari Džesiki Parker koja je završila na sudu. Naime, dizajneri nakita Kat Florence Design tužili su glumicu da su joj još 2016. godine pozajmili nakit vredan oko 160.000 dolara, koji ona nikada nije vratila.

Dizajneri, kako stoji u sudskim spisima, tvrde da je 53-godišnja Sara nakit nosila tokom fotosešna za taj brend, a posle završetka je upitala sme li da pozajmi nekoliko komada nakita i nosi ih nekoliko meseci, kada će ih vratiti. Dogovor je bio da će ga vratiti za dva meseca, ali to se još uvek nije dogodilo, a glumica i dalje poseduje, između ostalog, njihove minđuše vredne 40 hiljada dolara i prsten od 26 i po hiljada dolara.

 

Kat Florence Design od nje sada potražuje povrat od 160 hiljada dolara zbog sudskih troškova.

- Reč je o tužbi nastaloj na temelju snimanja za našu liniju nakita, posle čega je gospođa Parker zatražila da nekoliko meseci u privatnom životu nosi naš nakit. Dopustili smo joj i dokumentovali sve što smo joj pozajmili. To se dogodilo u martu 2016. godine. Dve godine kasnije, nakit još uvek nije vraćen, zato mislimo da je pravedno da ga i plati - rekao je advokat dizajnerske kuće, a ubrzo se oglasila i Ira Šrek, advokatica Sare Džesike Parker:

- Ovo je čista navlakuša. Sara Džesika Parker imala je ugovor s Kat Florence, a oni su je zamolili da zadrži nakit kako bi mogla da ga nosi na crvenim tepisima i raznim događanjima i promoviše ga. Sara Džesika Parker je najpoštenija i najodgovornija osoba koju je iko upoznao. Nikada nije apsolutno ništa zadržala, naprotiv, kada je istekao njihov ugovor, te su iz Kat Florence prestali da je plaćaju, Sara je htela da vrati nakit, ali oni nisu bili preterano zainteresovani.

Tužba je podignuta još u aprilu, a Sara je u junu odgovorila protivtužbom, u kojoj tvrdi da kompanija nikada nije ispoštovala ugovor i platila joj usluge reklamiranja.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty