Supermodeli pred sudom: Nisu prijavile milionsku dobit državi? (video)

Supermodeli pred sudom: Nisu prijavile milionsku dobit državi? (video)

29/01/2019

0

Kendal Džener, Bela Hadid, Emili Rajtakovski i Hejli Boldvin moraće na sud zbog novca koji su dobile za reklamiranje jednog festivala.

Naime, popularne manekenke nisu prijavile dobit od reklamiranja Fyre festivala, što je kažnjivo prema američkim zakonima. Poznate lepotice su kao vrlo uticajne na društvenim mrežama pomagale u promociji pomenutog događaja, za šta im je ukupno uplaćeno 5,3 miliona dolara.

Pored Kendal, Bele i Emili, sudske pozive dobiće i Rouz Bertram i Hejli Boldvin, koja se nedavno udala za pevača Džastina Bibera. Svi supermodeli snimali su pre dve godine promotivni spot na Karipskom moru.

Dejli Mejl piše da su tužioci sudski nalog poslali sestri Kim Kardašijan zato što je u januaru 2017. godine primila 250.000 dolara na račun, a četiri meseca kasnije na Instagramu je objavila da će i neki članovi njene porodice učestvovati na festivalu. Dženerova nije objasnila da li je novac dobila za izbrisan post na društvenoj mreži, pa će morati da se izjasni na sudu.

 

Zanimljivo je da su organizatori festivala od investitora podigli čak 26 miliona dolara koje su navodno raspodelili među sobom, a trebalo je da ih ulože u projekat. Iako je festival predstavljen kao događaj decenije, od toga nije bilo ništa, a sud istražuje i te malverzacije. Biznismen Bili Mekfarlend, koji je suočen s višestrukim tužbama, sada izdržava šestogodišnju zatvorsku kaznu.

hellomagazin.rs/M G Guliver/Getty