Nesmotrene rasističke izjave: Lijam Nison na udaru javnosti

Nesmotrene rasističke izjave: Lijam Nison na udaru javnosti

Autor: | 05/02/2019

0


Glumac Lijam Nison jedan je od omiljenih glumaca Holivuda zbog zapaženih uloga, odmerenog ponašanja ali i  saosecanja sa njim zbog tragične smrti supruge Nataše Ričardson. Ipak, zbog jedne rasisitčke izjave našao se na meti osuda i kritika.

Glumački par bio je u braku 15 godina, a rastavila ih je tragedija. Nataša Ričardson poginula je 18. marta 2009. godine, u 46. godi

 

Govoreći o filmu "Cold Pursuit", u kojem igra oca koji se sveti nakon što mu je sin ubijen, prisetio se traumatičnog iskustva koje je doživela njemu bliska osoba. Otkrio je da je njemu bliska osoba, čiji identit želi da sakrije, silovana od strane tamoputog napadača.

-Postoji nešto iskonsko u ljudima - ne dao Bog da ti neko od  porodice bude žrtva nečeg strašnog. Danima sam šetao ulicama s oružjem gledajući da li ću ga sresti, da li će neko izaći iz nekog bara i napasti me kako bih mogao da ubijem to crno kopile,  izjavio je glumac u intervjuu koji je u ponedeljak objavio britanski Independent.

Iako je istakao da je iz svoje reakcije izvukao pouku, mnogi su ga nazvali rasistom,  a neki žele da mu se zabrani i dolazak na ovogodišnju dodelu Oskara.

Hellomagazin.rs/M.M Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: LIJAM NISON

Pročitajte još

Najnovije vesti