Novo priznanje za veliku zvezdu: Rijana je humanitarna radnica godine

Novo priznanje za veliku zvezdu: Rijana je humanitarna radnica godine

Autor: | 23/02/2017

0

Slavna Rijana od sada će biti poznata i još slavnija po laskavoj tituli humanitarne radnice godine koju tradicionalno dodeljuje renomirani univerzitet Harvard.

Popularna američka pevačica, glumica, dizajnerka, poznata po svojoj filantropiji, za humanitarku godine biće proglašena poslednjeg dana februara.

Rijana i princ Hari proslavili su 50 godina nezavisnosti Barbadosa

Nagradu "Peter J. Gomes" Rijana će dobiti za izuzetno delovanje na polju humanitarnog rada i filantropije.

- Rijana je svojim dobrotvornim radom prikupila novac za izgradnju Centra za onkologiju i nuklearnu medicinu u bolnici "Kraljica Elizabeta" u gradu Bridžtaunu, na Barbadosu. Osnovna delatnost pomenutog centra biće rana dijagnostika i lečenje raka dojke - rekao je upravnik fonda univerziteta Harvard Alan Kaunter, a piše "Daily Mail".

Ovo je samo jedna od humanitarnih delatnosti kojima je ova uspešna pevačica posvećena, a osim toga angažovana je i na pružanju podrške devojčicama iz nerazvijenih zemalja u cilju njihovog kvalitetnijeg obrazovanja.

Novi Rijanin model obuće šetaće sve trendseterke

Prošle godine Rijana je pokrenula i program "Clara Lionel Foundation's Global Scholarship" koji za cilj ima sakupljanje novca kojim bi bile plaćane školarine studentima sa Kariba, Haitija i Barbadosa, koji svoje univerzitetsko usavršavanje nastavljaju u Sjedinjenim Državama.

- Fond univerziteta Harvard je zbog takvih inicijativa odlučio da Rijanu proglasi humanitarnom radnicom godine - objasnio je Kaunter.

Koliko je ovo prestižna nagrada govori i podatak da su je prethodnih godina dobili nekadašnji generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun, mlada Pakistanka, dobitnica Nobelove nagrade za mir Malala Jusufzai, kao i pevač Lajonel Riči.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: rijana