Alisija Vikander o svojoj novoj ulozi: Lara Kroft je uzor mladim ženama

Alisija Vikander o svojoj novoj ulozi: Lara Kroft je uzor mladim ženama

Autor: | 27/03/2017

0

Pre nešto više od mesec dana pojavile su se prve fotografije Alisije Vikander sa snimanja najnovijeg filma o Lari Kroft.

Popularna glumica koja je proboj u svet najsjajnijih zvezda filma napravila vrlo zapaženom ulogom misterioznog robota u filmu "Ex Machina", potpuno nas je opčinila sjajnom rolom u filmu "Dankinja" za koji je prošle godine osvojila Oskara za sporednu žensku ulogu.

To je, očekivano, mnogima bio znak da će se Alisija posvetiti tipskim dramskim ulogama, ali ih je Alisija sve iznenadila kada je prihvatila ulogu jedne od najpoznatijih ženskih avanturistkinja.

Da li vam se dopada crno-belo izdanje Alisije Vikander?

Filmovi iz serijala "Tomb Raider", malo to ko danas ne zna, nastali su kao ekranizacija neverovatno uspešne istoimene video igre, a u dva nastavka neustrašivu Laru Kroft glumila je holivudska diva Anđelina Džoli. Međutim, ti filmovi su svoje premijere imali davno, pa je pravo vreme da upoznamo novu i drugačiju Laru.

Ona, shodno tome, ima i novu priču, i nove motivacije za svoje avanture. Njoj je nestao otac, a sedam godina nakon tog nemilog događaja 21-godšinja Lara nij pristala da preuzme njegov vrlo uspešan biznis, pa umesto toga raznosi pakete na motoru i studira u Londonu. Njen avanturistički duh, međutim, ne miruje, pa odlučuje da istraži nestanak oca i putuje na lokaciju na kojoj je poslednji put viđen, na jedno japansko ostrvo.

Alisija Vikander – nova filmska, ali i modna zvezda

- Bila sam neverovatno uzbuđena kada su mi ponudili ovu ulogu. Lara Kroft je zaista legendarni lik, i sasvim sam sigurna da ljudi mogu da se identifikuju s njom zbog mnogih stvari. Lično, vidim je kao uzor mladim ženama. Ona nastoji da se izbori za svoje mesto u svetu i poveže budućnost sa prošlošću. Ona poseduje fantastičnu mešavinu vrlina: snažna je, pametna, ranjiva, a iza sebe ostavlja veliki haos. Drugačija je od drugih likova koje sam tumačila. Jako je zabavno kada pokušam da uđem u Larinu glavu. Za mene je izazov da se uhvatim se u koštac sa tako fizički zahtevnom ulogom - rekla je Alisija, a prenosi "Vanity Fair".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images

Pročitajte još

Najnovije vesti