Brižit Tronje, prva dama Francuske i fatalna ljubav predsednika Emanuela Makrona (video)

Brižit Tronje, prva dama Francuske i fatalna ljubav predsednika Emanuela Makrona (video)

Autor: | 08/05/2017

0

Čitav svet je pratio predsedničke izbore u Francuskoj, a pobeda Emanuela Makrona je pažnju javnosti usmerila na njegovu suprugu, sada prvu damu Francuske, Brižit Tronje i njihovu neobičnu ljubavnu priču.

Brižit Tronje u životu Emanuela Makrona prisutna je još od kada je bio 15-godišnjak, isprva kao njegova nastavnica, potom u godinama koje slede ljubavnica, a zatim i supruga.

Brižit, koja je 24 godine starija od svog supruga, biće uz njega i kada taj 39-godišnji evropejac bude preuzeo dužnost kao dosad najmlađi predsednik moderne Francuske, prenosi AFP.

 

Elegantna i vitka, 64-godišnja Brižit je najbliža Makronova saradnica, kojoj je obećao zvaničnu ulogu u predsedničkoj palati.

- Svake večeri razmenjujemo šta smo čuli jedan o drugom. Moram da obratim pažnju na sve, da dam sve od sebe da ga zaštitim - rekla je ona u intervjuu za magazin "Pari Mač" prošle godine.

Brižit se našla na naslovnim stranicama skoro desetak časopisa, ruku pod ruku sa mužem na raznoraznim skupovima, fascinirajući svet svojom neobičnom romansom.

Međutim, pre svega toga, ona je bila supruga drugog muškarca i majka troje dece, koja predaje francuski, latinski i dramu.

Brižit sa ćerkama

Rođena je u Amjenu, gde i Makron, u dobrostojećoj porodici koja se uspešno bavi proizvodnjom testenine i čokolade.

 

Početkom 1990-ih veoma ju je zainterigirao mladić koji je glumio u jednoj predstavi - to je bio Emanuel, kome je odmah pritekla u pomoć u radu na jednom tekstu i - tada su počeli da grade vezu.

Tada 39-godišnja nastavnica bila je "potpuno očarana" Emanuelovom inteligencijom, a osećanja su bila obostrana i, dva meseca kasnije, on joj je, kao 17-godišnjak, obećao da će je oženiti "šta god radila".

 

Makron je nastavio školovanje, ali je sve vreme bio sa njom u vezi, da bi na kraju ona napustila prvog muža i godinu danas kasnije, 2007, udala se za Makrona, preselivši se u Pariz gde je nastavila da radi kao nastavnica.

 

Oni koje poznaju Brižit opisuju je kao srdačnu i racionalnu ženu, koja odiše šarmom i pozitivnom energijom.

Ona je uz Makrona bila i danas, kada je glasao u drugom krugu predsedničkih izbora, fokusirana na život s mužem političarem i ogromnu povećenost izbornoj kampanji.

 

- Srećna sam što ovo delim sa Emanuelom, iako kad je reč o politici nisam imala mnogo izbora - rekla je Brižit, istovremeno izrazivši želju da, kao prva dama, pomogne mladim ljudima koji se hvataju u koštac s mnogobrojnim problemima.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty