Glumice "srušile" slavnog holivudskog producenta zlostavljača (video)

Glumice "srušile" slavnog holivudskog producenta zlostavljača (video)

Autor: | 09/10/2017

0

Nakon što je izbio skandal sa seksualnim zlostavljanjem, producent Harvi Vajnstin je dobio otkaz. Direktori kompanije The Weinstein Company odlučili su da ga smene.

U saopštenju su naveli kako mu daju otkaz usled novih informacija o njegovom neprimerenom ponašanju. Iako se javno izvinio pošto je u New York Times-u objavljena priča o njegovom ponašanju, Vajnstin i dalje tvrdi da je većina optužbi lažna. BBC dodaje i da će Vajnstin da tuži New York Times. Producenta su raskrinkale glumice, među kojima Ešli Džad i Rouz Mekgovan.

The New York Times piše kako se zlostavljanje uvek odvijalo po istom scenariju. Hotelska soba, ujutro, važan sastanak, doručak. A potom bi glumice i saradnice dočekala golotinja, seksualni nasrtaji i vulgarne ponude.

Nije Harvija napustila samo njegova kompanija. Napustila ga je i pravnica Liza Blum, objavivši na Tviteru u subotu kako više ne sarađuje s Vajnstinom.

- Dala sam otkaz i više nisam njegova pravna savetnica - poručila je Liza. U subotu je dodala i da je producent u dogovoru s odborom kompanije. Na kraju je službeno dobio otkaz, isključen je iz odbora.

Šta je još dogovoreno, zasad nije poznato. Ovakav rasplet situacije bio je očekivan, iako je tokom decenije Harvi bio vodeći holivudski filmski producent, donevši industriji veliki broj sjajnih, nagrađivanih, ali i unosnih filmova. Ali, tolerancije na nasilje i zlostavljanja ima sve manje i u Holivudu.

hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još

Najnovije vesti