Anđelina Džoli od zvezda do trnja: Od miljenice do najomraženije žene Holivuda

Anđelina Džoli od zvezda do trnja: Od miljenice do najomraženije žene Holivuda

Autor: | 25/11/2017

0

Dugo godina se činilo kao da je Anđelina Džoli kraljica Holivuda. Bila je udata za Breda Pita, na filmskom platnu je oživela lik Lare Kroft, nagrađena je i Oskarom... ali u poslednje vreme kao da joj ništa ne ide na ruku.

Istina je da je iza nje težak period zbog kraha braka s Pitom, posvetila se deci i režiji a zapostavila glumu, ali čini se da postoji mnogo veći razlog zbog kojeg se više ne pojavljuje u holivudskim krugovima. O čemu je tačno reč?

"Ona je netalentovano razmaženo derište"

Pre tri godine, nakon hakerskih napada na Sony, u javnost je procurela elektronska pošta razmenjena između producenta Skota Radina i predstavnice Sony-ja Ejmi Paskal u kojima joj je rekao što tačno misli o glumici. Tada se Džolijevoj nije svidjelo što je Dejvid Finčer režirao biografski film o Stivu Džobsu umesto filma Kleopatra, u kojem je ona trebalo da igra glavnu ulogu.

- Ona je netalentovano razmaženo derište. Misli da je posebna, a zapravo je skroz obična. Jedino što ima je slava. Ne treba praviti od muve slona - napisao je Radin nakon što mu se nije svidela Anđelinina reakcija.

Da je njen karakter težak smatra i Dag Liman, redatelj filma Gospodin i gospođa Smit.

- Dok smo snimali film, opisao sam Anđelini kako sam zamislio jednu scenu, a ona mi je predstavila svoju, drugačiju verziju, posle čega je u svom stilu zaključila da ću sigurno i ovako i onako napraviti o svom. Tada sam pomislio Pa, naravno da ću napraviti po svom. Ja sam reditelj filma, ja ću odlučiti šta je najbolje - prisetio se Liman saradnje s glumicom.

Izgubila je ulogu jer je imala previše zahteva

On nije jedina osoba koju je izludela svojim ponašanjem. Naime, Anđelina je trebalo da igra u filmu Ubistvo u Orijent ekspresu, koji se trenutno prikazuje u bioskopima, ali su odustali od nje jer je imala previše zahteva za promenama u scenariju.

Angelina is beautiful! What’s her best feature? ? (( follow @vib3sss_ for more ))

A post shared by @vib3sss_ on Nov 25, 2017 at 4:53am PST


Mnogima se nije sviđao ni njen menadžer Gejer Kosinski, koji je u filmskim krugovima bio poznat kao osoba koja voli kontrolu, vrlo je tajanstven i jako uključen u život svojih klijenata, a ne voli da komunicira s medijima.

U holivudskim krugovima nema prijatelje

Ni sama Džolijeva, međutim, ne voli da se druži s kolegama glumcima, a i sama je jednom prilikom priznala da najradije razgovara s Bredom. Naravno, dok su još bili u braku. Nakon što su se rastali, navodno je okupljala ekipu koja bi joj pomogla uništiti Bredovu reputaciju zlatnog dečka Holiivuda.

Ljubav Breda i Dženifer nije jedina koja se ugasila kad se ona pojavila

Mnogima se zamerila već kada je svog drugog supruga Bilija Boba Torntona otela njegovoj tadašnjoj zaručnici Lori Dern. Anđelina i Bili Bob vezu su započeli ubrzo nakon što su se upoznali na setu filma Pushing Tin.


Naravno, tu je i njena ljubavna priča s Bredom Pitom, koja je započela na setu filma Gospodin i gospođa Smit, a dok je Brad još bio u braku sa Dženifer Aniston. Budući da je to bio drugi put da je okončala nečiju vezu, simpatije holivudskih kolega prema njoj samo su još više opale.

Progone je burna prošlost i previše skandala

Za prvog supruga Džonija Lija Milera udala se 1996. godine, a umesto klasične venčanice, nosila je belu košulju, na kojoj je svojom krvlju ispisala ime supruga. U to vreme skupljala je noževe, a jedno je vreme bila u vezi s kolegicom Dženi Šimicu. Tokom dodele Oskara 2000. godine, na crvenom tepihu poljubila je brata u usta, a poznato je da je konzumirala kokain i heroin.

Njeni filmovi i nisu finansijski isplativi

Anđelina je snimila puno filmova, ali zapravo je mali broj onih koji su nešto i zaradili na blagajnama bioskopa. Među onima koji jesu to su Gone In 60 Seconds, Lara Croft: Tomb Raider, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle Of Life, Mr. & Mrs. Smith, Wanted i Salt, ali ostalih 15-ak bili su samo loša finansijska investicija, a to je nešto što Holivud najviše mrzi.

Hellomagazine.rs Guliver/Getty/Splash/Instagram