Princ Hari i Megan menjaju pravila: Veselo venčanje u Vindzoru u koje žele da što više uključe javnost

Princ Hari i Megan menjaju pravila: Veselo venčanje u Vindzoru u koje žele da što više uključe javnost

Autor: | 28/11/2017

0

Princ Hari i Megan Markl će se venčati u kapeli Sv. Đorđa u dvorcu Vindzor u maju sledeće godine, objavila je kraljevska porodica.

Američka glumica, koja je prostestantske vere i koja je išla u katoličku školu, biće krštena pre ceremonije. Takođe će postati britanska državljanka.

Venčanje će platiti kraljevska porodica, ali planiranje je u rukama samih budućih mladenaca. Hari i Megan žele veselo venčanje u koje žele da što više uključe javnost, piše Telegraph.

Hari je za venčanje odabrao dvorac Vindzor jer on ima posebno značenje za njega. On i Megan tamo su provodili vreme tokom veze, rekao je prinčev predstavnik za javnost Džejson Knauf.

Princ Hari o veridbi: U Megan sam se neverovatno brzo zaljubio, to mi potvrđuje da su se sve zvezde poređale

- Presrećni su što će se venčanje održati u Vindzoru - rekao je Knauf.

 

Par je odlučio da venčanje održi u maju, jer članovi kraljevske porodice imaju mnogo obaveza tokom aprila. Tada bi trebala da se porodi i Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža.

Kapela Sv. Đorđa (St. George’s Chapel) je mnogo manja nego Vestminsterska opatija u kojoj su se venčali kraljica i princ Filip kao i Vilijam i Kejt ili katedrale svetog Pavla u kojoj su se venčali roditelji princa Harija, Dajana i Čarls.

 

U kapelu sv. Đorđa staje 800 ljudi, dok u katedralu svetog Pavla stane 2000.

 

Ali, Hari, koji je peti u redu za krunu, očito je odlučio da sledi stope generacija svojih predaka. Kapela je stara više od 500 godina i u njoj se venčao čitav niz članova kraljevske porodice.

 

Između ostalog, u toj kapeli je blagoslovlen građanski brak princa Čarlsa i Kamile Parker Bouls.

 

hellomagazin.rs guliver/getty

Slične Vesti