Meril Strip odgovorila Rouz Mekgovan: Nikada nisam bila pozvana u Vajnstinovu hotelsku sobu!

Meril Strip odgovorila Rouz Mekgovan: Nikada nisam bila pozvana u Vajnstinovu hotelsku sobu!

Autor: | 19/12/2017

0

Holivudska glumica Meril Strip demantovala je optužbe koleginice Rouz Mekgovan da je ćutala o Harviju Vajnstinu i njegovim zlodelima.

Oskarovka je u saopštenju poručila Rouz da bi volela da je uveri u svoju nevinost. Mekgovanova, koja je optužila Vajnstina za silovanje, u tvitu je prezrela koleginice koje su odlučile da nose crninu tokom dodele nagrada Zlatni globus u znak protesta protiv seksualnog zlostavljanja, posebno apostrofiravši Meril Strip.

 

"Glumice kao Meril Strip koje su srećno radile za Svinju Monstruma, nosiće crno na Zlatnom globusu u tihom protestu. Vaše ćutanje je problem...", napisala je u tvitu koji je kasnije obrisala. Meril je, međutim, ponovila da nije znala za Vajnstinovo ponašanje dodajući da je jako povređena Mekgovanovim napadima.

- Nikada nisam u životu bila pozvana u njegovu hotelsku sobu. Ja sam mu bila potrebnija mnogo više nego on meni i pobrinuo se da ja ne saznam... Rouzi je pretpostavila i objavila nešto neistinito o meni i htela sam da joj kažem istinu - napisala je u saopštenju, dodajući da je poslala svoj broj telefona Mekgovanovoj preko prijatelja nakon što je videla tvit.

- Sedela sam pored telefona ceo dan. Nadala sam se da će me saslušati. Nije htela, ali nadam se da čita ovo. Zaista mi je žao što me vidi kao neprijatelja, jer obe, zajedno sa svim ženama u našem biznisu, stojimo u odbrani protiv istog neumoljivog neprijatelja.

 

Meril Strip je radila sa Vajnstinom na filmovima kao što su "Čelična lejdi" i "Avgust u Okrugu Osejdž" i nazvala ga je "bogom" 2012. godine u govoru kada joj je dodeljivan Oskar za ulogu Margaret Tačer.

Meril Strip je već jednom reagovala na tvrdnje kada su se pojavile protiv nje, želeći da uveri ljude da "nisu svi" znali za događanja.

hellomagazin.rs guliver/getty