Bono Voks:  Muzika je postala previše sladunjava

Bono Voks: Muzika je postala previše sladunjava

Autor: | 28/12/2017

0

Frontmen grupe "U2" Bono Voks, u intervjuu za magazin "Roling stoun", kaže da smatra da je današnja muzika previše "sladunjava", prenosi B92.

Upitan da li veruje u to da je "rokenrol revolucija" tu iza ugla, ili ne veruje, Bono je odgovorio:

–Mislim da je muzika postala previše sladunjava! To ima i dobrih strana, ali hip-hop je danas jedino mesto na kome, u ovom trenutku, mladi mogu da izraze svoj bes - a to nije dobro! Kada sam imao 16 godina u meni je bilo mnogo besa. Potrebno je pronaći mesto za njega, kao i za gitare. Sa bubnjevima ili bez njih - nije važno. Ali u trenutku kada nešto postane konzervirano, sa time je gotovo.

A post shared by U2 Official (@u2) on Sep 22, 2017 at 10:03pm PDT

–Na kraju, šta je uopšte rokenrol? Bes je u srcu rokenrola. Neka značajna rokenrol muzika ima to, i zbog toga su 'The Who' bili sjajan bend. Ili 'Pearl Jam'. Edi ima taj bes u sebi, rekao je Bono.

Ostalo je, međutim, nejasno da li je, po njegovom mišljenju, sva druga muzika, van rokenrola "sladunjava" ili se reči frontmena U2 odnose na to da ima previše ženskih izvođača u popularnioj kulturi, piše Mashable.

Veći deo intervjua za "Roling stoun" Bono Voks posvetio je novom albumu njegovog benda pod naslovom "Songs of Experience", koji se bavi gorućim političkim pitanjima današnjice, među kojima bitno mesto zauzima migrantska kriza.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: bono voks

Najnovije vesti