Met Dejmon: Ridli Skot zaslužuje Oskara

Met Dejmon: Ridli Skot zaslužuje Oskara

Autor: | 05/01/2016

0


Glumac Met Dejmon pokrenuo je hrabru kampanju uoči ovogodišnje dodele Oskara, izjavivši da je Ridli Skot „kinematografiji dao više nego dovoljno tokom svoje karijere“ i da je zaslužio nagradu Američke filmske akademije.

Dejmon je govorio na gala večeri priređenoj povodom početka Internacionalnog filmskog festivala u Palm Springsu, koji je postao „odlično posećena stanica na prometnom putu holivudskih nagrada“, jer se održava u vreme nominacija za Oskara i osam dana pre dodele nagrade Zlatni globus.

Glumac Met Dejmon, koji igra glavnu ulogu u filmu Ridlija Skota Marsovac, otkrio je da je bio šokiran kada je saznao da 78-godišnji reditelj ostvarenja Istrebljivač (Blade Runner) i Osmi putnik nije nikada dobio Oskara, iako je bio tri puta nominovan, dok je njegov Gladijator 2001. godine osvojio nagradu Američke filmske akademije za najbolji film.

- On je majstor. Ima nekolicina takvih na planeti i on je jedan od njih - rekao je Dejmon i istakao da je uveren da je ovo godina kada će Skot dobiti Oskara.

- Ne znam da li bi trebalo to glasno reći, ali kada smo snimili Dvostruku igru, mnogo smo govorili o Martiju (Martin Skorseze) i isplatilo se - dodao je Dejmon.

Osim Dejmona govorili su Džoni Dep, Kejt Blančet, Kristijan Bejl i Majkl Fasbender.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Splash hellomagazin