Ratovi zvezda - Buđenje sile skida Avatar sa trona

Ratovi zvezda - Buđenje sile skida Avatar sa trona

Autor: | 05/01/2016

0


Film "Ratovi zvezda: Buđenje sile" zaradio je 740,3 miliona dolara i postao drugi film po zaradi u svetu za samo 19 dana prikazivanja, a preti da ugrozi prvo mesto naučno-fantastičnog ostvarenja „Avatar“, koji je za 72 dana prikazivanja zaradio 750,5 miliona, dok je već oborio rekorde filmova „Park iz doba jure“ i „Titanik“.

Tokom novogodišnjeg vikenda, film Ratovi zvezda: Buđenje sile zaradio je samo u Americi 88,3 miliona dolara i ostao najtraženiji film na biletarnicama u poslednje tri nedelje.

Širom sveta, novi nastavak sage Ratovi zvezda zaradio je 96,3 miliona dolara tokom ovog vikenda, dok se početak prikazivanje filma u Kini očekuje 9. januara. Sudeći po interesovanju publike, Ratovi zvezda: Buđenje sile ostaće najgledaniji film još neko vreme, ali su nova filmska ostvarenja, Tatina kuća i Sestre, pokazala su se kao jaki konkurenti.

Film "Tatina kuća", komedija sa Vilom Farelom i Markom Volbergom, drugi je po zaradi sa 93,7 miliona dolara od početka prikazivanja, dok je filmsko ostvarenje Sestre do sada zaradilo 61,7 miliona dolara.

- Kada pogledamo koliko ljudi se interesuje za ova dva nova filma, videćemo da su oni protivteža Ratovima zvezda - izjavio je medijski analitičar Paul Dergarberijan.

Krvavi vestern režisera Kventina Tarantina The Hateful Eight (Omrznuta osmorica) zaradio je 16,2 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja.

- Ima još mnogo publike koja želi da vidi Tarantinov film, gledaoci žele da vide šta je sada smislio. Ovo možda nije njegov najbolji film, ali dobro napreduje - izjavio je Dergarberian.

Animirani film Alvin i veverice: Velika avantura zaradio je u novogodišnjem vikendu 11,8 miliona dolara i zauzeo četvrto mesto po gledanosti.

Početak 2016. godine obeležio je veliki porast broja gledalaca u bioskopima, za čak 24,5 odsto u odnosu na prošlu godinu, što je najveća zarada od sezone 2009-2010. godine, kada su se u bioskopima prikazivali Avatar i Šerlok Holms.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin