Kventin Tarantino: Još jedan gangsterski film i horor, i idem u penziju

Kventin Tarantino: Još jedan gangsterski film i horor, i idem u penziju

Autor: | 05/01/2016

0

Kventin Tarantino ponovo je najavio da će se penzionisati nakon što snimi još dva filma - jedan gangsterski, a drugi horor.

Kontroverzni reditelj je dosad nekoliko puta ponovio da će prestati da režira nakon desetog filma. Njegov vestern "Podlih osam", koji će za koji dan početi da se prikazuje u bioskopima, njegov je osmi film.

Obično su mi potrebne tri godine da bih napravio film, znači da ću ovim poslom da se bavim još oko 10 godina - izjavio je Tarantino za "Tajm Aut".

- Ne želim da se ovim večno bavim. Treba da postoji kraj - naveo je on.

Upitan za sadržaj preostala dva ostvarenja, reditelj, koji se proslavio filmovima "Ulični psi" i "Petparačke priče", rekao je da više ne želi da pravi filmove specifičnog žanra.

- Ne postoji žanr koji bi me privukao na onaj gorljiv način na koji sam snimio ratni film ("Prokletnici") ili film o borilačkim veštinama ("Ubiti Bila") - kaže Tarantino.

- Mislim da bi jedini preostali žanr mogao da bude film o gangsterima iz 1930-ih, poput priče o Džonu Dilindžeru. Takođe bih voleo da snimim nešto savremeno, gde bi postojao lik koji ulazi u kola i pali radio kako bih imao kul vožnju za montažu. A kada bih imao svo vreme ovog sveta, voleo bih da snimim istinski strašan horor film, poput "Isterivača đavola" -  zaključio je 52-godišnji reditelj.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin