"Dosije Iks" – kraj ili novi početak? (video)

"Dosije Iks" – kraj ili novi početak? (video)

Autor: | 13/01/2016

0

Nestrpljivo se odbrojavaju dani, sati i minuti do premijere nove sezone "Dosijea Iks". Nestrpljivi su i glavni protagonisti, Dejvid Duhovni i Džilijen Anderson, koji ovih dana gostuju u najpopularnijim američkim šou programima kako bi najavili šest epizoda snimljenih posle pauze duge čak 14 godina.

Ceo svemir se ujedinio kako bi ponovo sastavio agente Skali i Moldera, ali samo da bi ih ponovo rastavio, zaključuju komentatori kanala "E!".

Andersonova u početku nije bila zainteresovana za nastavak serije u ovom veku. Za nju je ta knjiga bila zatvorena, otkrila je pre neko veče.

- Verovala sam da smo rekli sve što smo imali u prethodnim sezonama. Da se tada nastavilo, i to onakvim tempom, ja bih do sada sigurno bila u grobu. U međuvremenu je Skali nestala iz moje glave jer sam se posvetila raznim drugim projektima. Ali, Dejvid je odmah pristao i rekao mi: "Zašto da ne? Mislim da ćemo se odlično zabavljati." Tako je i bilo. Srećna sam što smo dobili priliku da sve ponovimo – kaže Džilijen.

Hemiju između dvoje agenata gledaoci su osetili već u prvoj epizodi, emitovanoj 1993. godine. I do kraja su svi jedva čekali da ih autori serije nekako spoje.

- Da, u svemu smo se razlikovali, imali smo drugačija mišljenja, a ipak nismo mogli jedno bez drugog – kaže Duhovni u ime agenta Moldera.

Andersonova smatra da oni apsolutno treba da završe zajedno, ali nije sigurna da li će se to dogoditi.

- Da li je ovo kraj? Ili ćemo se još videti i posle ovih šest epizoda? Ne znam. Ja neću da se pozdravljam ni sa kim, jer nikad nije stvarno kraj. Kraj je tek kad umremo, a mislim da nam autori serije to nisu namenili. Znak pitanja je i dalje veliki, iako ni Džilijen ni ja još nismo pročitali scenario za poslednju epizodu. Ipak, iz onoga što smo saznali, biće to jedan dobar kraj, a može da se shvati i kao novi početak – našalio se Dejvid.

Prva epizoda nove sezone biće prikazana 24. januara.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/splash