Dženifer Lorens će glumiti ljubavnicu Fidela Kastra

Dženifer Lorens će glumiti ljubavnicu Fidela Kastra

Autor: | 22/01/2016

0

Film "Marita" je priča je o Mariti Lorenc, poreklom Nemici, koja je za vreme Drugog svetskog rata s majkom odvedena u koncentracioni logor Bergen-Belsen.

Marita je bila ljubavnica Fidela Kastra umešana u pokušaj CIA da ubije kubanskog lidera.

Dobitnica ovogodišnjeg Zlatnog globusa za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu "Joy", inspirisanom životom slavne poslovne žene Džoj Mangano, glumica Dženifer Lorens, ponovno će glumiti stvaran ženski lik, Maritu Lorenc.

Glumica, koja je prošle nedelje četvrti put nominovana za Oskara, biće jedna od producentkinja "Sonijeve" romantične špijunske drame.

Dženifer je glumica koju trenutno svi žele u svom timu. Bila je nominovana za Oskara za filmove "Američki varalice" i "Zimska kost", a Oskara je osvojila za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu "U dobru i zlu".

Marita Lorenc je 1959, sa 19 godina, s ocem stigla na Kubu gde ju je zapazio Fidel Kastro s kojim je živela nekoliko meseci. Nakon raskida napušta Kubu i priključuje se aktivistima protiv Kastra u Sjedinjenim Državama i postaje agent CIA, čija je misija bila ubistvo kubanskog predsednika. 1960. se vratila na Kubu da bi izvela napad.

Lorenc je imala bogat i raznolik život. Navodno je imala aferu i s venecuelskim diktatorom, tvrde da je bila umešana i u Kenedijevo ubistvo, i da je sedamdesetih špijunirala diplomate za FBI. Napisala je dve autobiografije, prvu pod nazivom "Marita" (1993.) i drugu pod nazivom "Dragi Fidel" (2001.)

Danas živi u Merilendu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images

Pročitajte još

Najnovije vesti