Ovo su zvezde koje su se posle debakla na filmu vratile televiziji (foto/video)

Ovo su zvezde koje su se posle debakla na filmu vratile televiziji (foto/video)

Autor: | 05/03/2016

0

Dok najveće holivudske zvezde poslednjih godina lome noge da nastupe u popularnim serijama, svesne da im redovno pojavljivanje na malim ekranima obezbeđuje dug život u svakom domu, neke njihove manje poznate kolege rešile su da odustanu od televizije, napuste veoma gledane projekte i pokušaju da se dokažu i na filmu.

No, nisu svi imali sreće kao svojevremeno Brus Vilis koji je iz Slučajnih partnera uskočio pravo u istoriju sedme umetnosti. Olako su prešli preko činjenice da su upravo zahvaljujući televizijskoj publici preko noći postali zvezde, tako da im arogancija nimalo nije pomogla. Štaviše, većina njih je brzo pala u zaborav.

Ovo je tek nekoliko glumaca koji su se posle neuspešnih izleta vratili na mesto zločina – televiziju. Videćemo kako će proći, na primer, Patrik Dempsi, kojem je prošle godine dosadio Uvod u anatomiju...

Ketrin Hajgl, Uvod u anatomiju

Svi su voleli doktorku Izi Stivens. Svi osim Ketrin Hajlg, iako joj je ta uloga donela i popularnost i brojne nagrade. Međutim, usred šeste sezone rešila je da napusti jednu od najglednaijih serija svih vremena i postane holivudska diva.

Prve dve godine nisu bile loše. Slatka plavuša postala je zvezda romantičnih komedija, ali ni blizu toliko popularna kao zaštitni znaci tog žanra Meg Rajan i Dženifer Aniston. Pošto je u poslednje vreme nigde nije bilo, odlučila je da se vrati na televiziju, serijom State of Affairs čije su epizode premijerno emitovane prošle sezone.

Dejvid Karuzo, Njujorški plavci

Dejvid Karuzo je postao velika TV faca zahvaljujući detektivu Džonu Keliju u nekad popularnoj seriji Njujorški plavci. Iz nekog razloga, u drugoj polovini devedesetih odlučio je da ode iz NYPD blue odreda i priključi se onom filmskom koji je pucao na veliki ekran.

Nije pogodio metu, pa je rado prihvatio angažman u CSI serijalu, i to onom koji se odvija u Majamiju. Mesto zločina vratilo je Karuza u žižu interesovanja, tako da i dalje važi za jednog od najpopularnijih TV likova.

Endži Harmon, Red i zakon

Zaigrala je u Noćnim čuvarima plaže nakon što je upoznala Dejvida Hazelhofa u avionu, a nekoliko godina kasnije pojavila se u jednoj od najdugovečnijih američkih serija, Redu i zakonu. Ubrzo je postala omiljeni državni tužilac.

Ali, Endži Harmon htela je da proba sreću i u Holivudu, pa je napustila televiziju posle tri uspešne sezone. No, tamo su joj vrata bila zatvorena, pre svega zbog političkih uverenja. Udala se, rodila troje dece i rešila da napusti glumu, a onda je stigao poziv za Rizoli i Ajls.

Veoma gledana duhovita krimi priča u kojoj igra glavnu ulogu sa našom Sašom Aleksander polako ulazi u sedmu sezonu, a obe glumice osvojile su sve moguće televizijske nagrade koje postoje.

Rob Lou, Zapadno krilo

Šarmantni Rob Lou je početkom osamdesetih slamao srca tinejdžerki, a onda je netragom nestao. Među žive ga je vratila politička drama Zapadno krilo, ali je nakon treće sezone poželeo da se još jednom domogne bioskopskog platna.

Međutim, zaboravio je da su njegovo mesto zauzeli neki novi i mnogo mlađi srcolomci. Pošto mu nije pošlo za rukom da obnovi holivudski karijeru, Lou se ponovo našao na televiziji, ovog puta u seriji Braća i sestre.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/splash