Kraljica Elizabeta: Možda bi ipak trebalo da budemo zahvalni Dajani

Kraljica Elizabeta: Možda bi ipak trebalo da budemo zahvalni Dajani

Autor: | 08/03/2016

0

- Svi moji unuci su divni, a Hari i Vilijem mnogo toga duguju svojoj majci. Možda joj, ipak, na tome treba da joj zahvalimo - rekla je kraljica Elizabeta okupljenima u Vindzorskoj palati.

Kraljica Elizabeta je godinama krivila lejdi Dajanu da je svojim ponašanjem monarhiju gotovo bacila na kolena.

- Sećam se da je kraljica Dajani stalno govorila da se aktivira u društvu, a kada je Djana odlučila da se posveti obolelima od AIDS-a, Elizabeta je poludela od besa - kaže Dajanin bivši saradnik koji tvrdi da je princeza uvek bila ispred svog vremena, dok je Elizabeta zapela u prošlosti.

Posebno joj je smetalo što se Dajana družila s običnim narodom, zaposlenima u kuhinji u palati, zato što se obraćala medijima.

- Ipak, dvadeset godina od njene smrti Elizabeta više ne smatra da je Dajana neprilagođena i problematična, i da nije pridonela porodici. Mnogi ne znaju da je Elizabeta prezirala Kamilu zbog problema koje je prouzrokovala braku Dajane i Čarlsa. Uvek se nadala da će se par pomiriti, ali je morala da stane na stranu sina koji je prestolonasljednik - kažu iz palate Vindzor.

Elizabeti je javnost zamerila što se nakon Dajanine smrti nije vratila u London i što nije spustila zastavu na pola koplja.

- Uvek je bila takva, kao nekadašnjih vladarki, iz prošlosti, ona nije nikada želela da pokaže emocije. Kad su teroristi IRA ubila njenog strica, Elizabeta ni tada nije otišla u London - kažu saradnici kraljevske porodice.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images