Princ Čarls i Kamila: Večna ljubav uprkos skandalima

Princ Čarls i Kamila: Večna ljubav uprkos skandalima

17/03/2016

0

Ljubavna priča princa Čarlsa i Kamile, vojvotkinja od Kornvola, jedna je od najvećih romansisavremene britanske istorije.

Ova ljubav prkosila je svemu, i na kraju uspela. A sve je počelo na utakmici pola davne 1970. godine. Tog dana upoznali su se ovi mladi 23-godišnjaci. Kamila Šand, rođena je u imućnoj porodici sa zanimljivom istorijom. Njena prabaka Alis Kipel, naime, bila je ljubavnica kralja Edvarda VII dugo godina. Otac joj je bio preduzetnik, a majka socijalna radnica, a Kamila je imala savršeno detinjstvo. Pripadala je visokom društvu, a u jednom od takvih upoznala je princa Čarlsa.

Čim su se upoznali počeli su vezu, ali je ona raskinula kada je Čarls dobio poziv za mornaricu. Nije molio Kamilu da ga čeka, pa ona to nije ni uradila. Udala se za svog dugogodišnjeg udvarača Endrua Parkera Boulsa, s kojim je dobila i dvoje dece. Ipak, ljubav nije prestala, a Kamila i Čarls ostali su u dobrim, prijateljskim odnosima. Bili su, prijateljski, toliko bliski da je Čarls bio kum njenom sinu 1975. godine. Nastavljali su da se viđaju i druže u svojim krugovima. A druženje je navodno bilo prilično intimno.

Prema rečima Džonatana Dimblebija (Čarlsovog službenog biografa), Čarls i Kamila počeli su svoju vanbračnu avanturu 1986. godine. Čak su 1992. godine procurili seksi razgovori koje su Čarls i Kamila vodili od 1989, a tabloidi su sve objavili. Shodno tome, Čarls je priznao da je bio neveran, a o svemu je progovorila i princeza Dajana, rekavši da njihov brak nije imao šanse. Naime, u njemu ih je uvek bilo troje.

- Znam da bi me oživeo. Ne mogu podneti nedelju veče bez tebe - rekla je Kamila Čarlsu tokom njihovih razgovora.

- A šta je sa mnom? Problem je jer sam ti potreban nekoliko puta nedeljno - zapitao je potom on.

- Onda to i uradi. Potreban si mi ceo dan. Sve vreme - rekla mu je tadašnja ljubavnica Kamila.

Oni bili isključivo u seksualnoj aferi. Bilo je tu emocija i ljubavi.

- Volim te i ponosan sam na tebe - rekao je Čarls Kamili u jednom od telefonskih razgovora.

Ona ga je odvratila od ideje.

- Ne budi smešan. Nisam nikada ništa postigla - rekla je.

Tvoje najveće postignuće je što me voliš - rekao jo joj je, a ona je dodala da je to najlakša stvar na svetu.

Razgovor potom nisu mogli da završe još neko vreme, govoreći jedno drugom koliko se vole.

Kamila se razvela 1995. godine, a Čarls 1996.

Očigledno, Kamila je bila priča koja nije mogla tek tako da se završi. Znala je to i britanska javnost, a priznao i sam Čarls. On ju je uvek voleo. Nakon što je princeza Dajana poginula 1997. godine, Čarls i Kamila svoju vezu su držali u tajnosti, a u javnosti su se zajedno pojavili tek 1999. godine. Verili su se nekoliko godina posle, a venčali 2005. godine. Jedan od prisutnih rekao je kako je tokom zdravice Čarls jednostavno nazdravio, poručio kako voli Kamilu. Prihvatili su je i Čarlsovi sinovi Hari i Vilijam, pa je tako Hari jednom prilikom rekao da je Kamila njihovog oca učinila vrlo srećnim. Sa Kamilom, princ Čarls je našao svoju srodnu dušu i najbolju prijateljicu. Ova inteligentna žena nikad nije prestala da nasmejava i privlači princa Čarlsa - ljubav svog života.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images/Bojan hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti