"The Rolling Stones" nastupili pred pola miliona Kubanaca (video)

"The Rolling Stones" nastupili pred pola miliona Kubanaca (video)

Autor: | 26/03/2016

0

Oko pola miliona Kubanaca prisustvovalo je prvom koncertu britanske rok grupe "The Roling Stones" na Kubi. Ovaj događaj predstavlja pravi presedan i otvaranje jednog novog poglavlja u životu Kubanaca jer je reč o zemlji u kojoj je rok muzika godinama bila zabranjena.

Sportski kompleks "Sijudad deportiva" u kubanskoj prestonici, koji može da primi 450.000 gledalaca, bio je mali za sve koji su želeli da čuju Stonse. Mnogi su koncert pratili sa krovova okolnih zgrada.

- Znamo da je ranije bilo teško čuti našu muziku na Kubi, ali evo nas, sada smo ovde. Mislim da se vremena menjaju, zar ne - rekao je vođa "Roling Stones"-a Mik Džeger na španskom obrativši se publici, što je propraćeno snažnim aplauzom i odobravajućim klicanjem.

Ljudi svih starosnih doba skakali su u ritmu muzike legendarnog rok sastava i pevali zajedno sa Džegerom čuvene hitove.

Koncert je bio besplatan.

Između šezdesetih i devedesetih godina prošlog veka, "rock and roll" muzika je na komunističkoj Kubi bio zabranjen, zbog čega su poklonici morali tajno da ga slušaju.

Jučerašnji koncert bio je najgrandiozniji. Nijedna grupa do sada, ovog tipa, nije svirala na Kubi, a sve se odigralo pod budnim okom policijskih snaga, prenosi Alo.rs

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još

Najnovije vesti