Počinje snimanje nastavka "Trejnspotinga"

Počinje snimanje nastavka "Trejnspotinga"

Autor: | 30/03/2016

0

Juan Mekgregor, koji je tumačio ulogu Rentona u modernom klasiku Denija Bojla iz 1996. godine, potvrdio je da će glumiti u nastavku filma "Trejnspoting", i dodao da je scenario za novi film "zaista, zaista, zaista dobar".

- Prošlo je deset godina otkako je Irvin Velš napisao nastavak romana pod nazivom "Porno". Bilo je mnogo očekivanja i nagađanja, ali isto to važi i za mene - rekao je Mekgregor, a prenosi britanski "Independent".

On je dodao da pre deset godina nije želeo da učestvuje u snimanju nastavka, odnosno da nije bio spreman za to, i da ni scenario nije bio napisan. Mekgregor takođe navodi da je ovaj proces bio toliko brz da su svi glumci tek nedavno dobili primerke dovršenog scenarija.

Scenario je odličan. Da nije tako bilo, ne verujem da bi iko od nas želeo da učestvuje u tome. Niko od nas ne bi želeo da pravi loš nastavak. Ali pošto smo svi zadovoljni, evo nas - zaključio je glumac.

Deni Bojl je izjavio da je malo zabrinut zbog filma "Trejnspoting 2", jer je svestan da će ga svi "razapeti ukoliko to bude loš film". On je najavio da će se film snimati u Škotskoj, dobrim delom u Edinburgu, a da će snimanje trajati od maja do juna sledeće godine.

Autor romana "Trejnspoting" Irvin Velš prethodno je rekao da snimanje drugog dela kultnog klasika iz 1996. o grupi heroinskih zavisnika, neće početi pre maja.

Juan Mekgrekor, Džoni Li Miler, Robert Karlajl i Juen Bremer pojaviće se i u novom filmu. Keli Mekdonald, koja je tumačila ulogu srednjoškolke Dajane, izjavila je kako je i ona zainteresovana za povratak.

- U pregovorima sam. Pročitala sam scenario. Ne znam koliko mogu da pričam o tome, da budem iskrena. Bilo bi tako interesantno raditi sa istim ljudima.

"Trejnspoting" je bio britanski film s najvećom zaradom 1996. godine i prikazan je na filmskom festivalu u Kanu, ali je ispao iz zvanične takmičarske selekcije, verovatno zbog vrlo ozbiljne tematike kojom se bavio. Ipak, postao je i ostao jedan od najvećih hitova festivala.

Naziv novog filma i datum premijere još nisu objavljeni, ali je saopšteno da će snimanje početi u maju 2016. godine.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo
Tagovi: Trejnspoting 2