Emilija Klark: "Igra prestola" nije usmerena protiv žena

Emilija Klark: "Igra prestola" nije usmerena protiv žena

Autor: | 30/03/2016

0

Emilija Klark je negodovala povodom kritika na račun serije "Igra prestola", a u kojima se kaže da čuvena serija žene prikazuje na seksistički način.

- Istina je da ima puno kontroverze vezane za seriju. Ali, to je ono što je lepo kod "Igre prestola". Serija prikazuje žene u toliko različitih faza njihovog razvoja - objasnila je ona.

- Prikazane su žene kao seksualni objekti, kao osobe bez ikakvih prava, žene koje su kraljice, ali samo jednom muškaru, a ima i žena koje su bukvalno nezaustavljive i moćnije nego što možete da zamislite - objasnila je Emilija.

- Zato me boli kada čujem da ljudi "Igru prestola" opisuju kao antifeminističku seriju, jer to stvarno nije istina. Serija prikazuje sve ono što se može desiti ženama, a na kraju krajeva prikazuje žene koje ne samo da su jednake sa muškarcima, već su u nekom smislu i moćnije - dodala je Emilija.

Šesta sezona serije "Igra prestola" premijerno će se emitovati 24. aprila na kanalu HBO, a Emilija je zagolicala maštu kada se radi o sudbini njenog lika Deneris Targerijen.

- U ovoj sezoni Deneris uči poslednju lekciju koju mora da nauči. Niko je ne ubeđuje ni u šta. Ona zna šta želi, a u ovoj sezoni oslobađa se i poslednjih ostataka ljudske prirode koja je nekada bila njena najveća slabost – otkrila je Emilija.

A photo posted by @emilia_clarke on Sep 16, 2015 at 7:59am PDT

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: Emilija Klark

Pročitajte još