U trci za Zlatnu palmu 21 film

U trci za Zlatnu palmu 21 film

Autor: | 27/04/2016

0

Organizatori 69. Međunarodnog festivala u Kanu dodali su još jedan dugometražni film u trci za Zlatnu palmu, saopšteno je na zvaničnom sajtu festivala.

Za prestižnu nagradu tog festivala na spisku od 21 filma, nalazi se ostvarenje Salesman iranskog reditelja Ašgara Farhadija, poznatog po filmu A Separation (Razvod: Nader i Simin) za kojeg je dobio Oskara u kategoriji za najbolji strani film. Organizatori festivala su 14. aprila, kada su saopštili zvaničan spisak filmova, najavili mogućnost da naknadno dodaju još neki film.

Na spisku filmova nalaze se film "Hulijeta" španskog reditelje Pedra Almodovara, The last face američkog reditelja Šona Pena i Paterson Džima Džarmuša.

Za Zlatnu palmu će se takmičiti i Loving Džefa Nikolsa, kao i Juste la fin du monde belgijske braće Lika i Žan-Pjera Dardena.

Francuzi će biti zastupljeni filmovima Personal Shopper Olivijea Asaje, Ma loute Brunoa Dimona, Rester vertical (Ostati uspravan) Alena Girodija i Mal de pierres (Bolest kamenja) rediteljke Nikol Garsije.

Na spisku se nalaze i Britanac Ken Louč sa I, Daniel Blake i Holanđaninin Pol Verhoven s filmom "Ona".

Festival će otvoriti novi film Vudija Alena Cafe Society, s Kristen Stjuart i Džesi Ejzenberg u glavnim ulogama.

Film tog osamdesetogodišnjeg američkog reditelja, čija su ostvarenja i ranije otvarala Kanski festival, biće prikazan van konkurencije za Zlatnu palmu.

Žirijem festivala predsedavaće australijski reditelj Džordž Miler, tvorac čuvene sage o "Pobesnelom Maksu".

Komentari (0)

Loading
, Foto:facebook/Festival de Cannes - Page Officielle hellomagazin

Pročitajte još