Zvezde koje su se povukle pre vremena

Zvezde koje su se povukle pre vremena

Autor: | 27/04/2016

0

Dok jedni neprestano pune stranice svetskih magazina, od drugih već duže vreme nema ni traga ni glasa. A nekad Holivud nije mogao ni da se zamisli bez njih. Akcioni heroji, zvezde ultrapopularnih komedija, čak i neki oskarovci... Gde su nestali?

Džek Nikolson

 

 

Nikolson je jedna od najvećih legendi koje su ikad hodale Bulevarom slavnih. Creme-de-la-creme Holivuda. Od svojih ranih dana i ostvarenja „Goli u sedlu“, preko klasika „Let iznad kukavičjeg gnezda“, pa sve do filmova iz novijeg doba, poput drama „O Šmitu“ ili „Lista želja“, svojom glumom je očarao sve generacije. Ipak, nekako je sve stalo. Poslednjih godina njegovo ime ne viđamo u špicama značajnijih naslova. Čak su se čule i glasine da je od glume odustao jer se bori protiv neke opake bolesti.
- Neću više da radim, ne želim više da budem deo tog sveta. Mladi vole da gledaju eksplozije i bombe, a to nije za mene – kratko i jasno je obajsnio oskarovac u jednom nedavnom intervjuu.

Žan Klod van Dam


„Mišići iz Brisela“ pokorili su planetu krajem osamdesetih filmovima punim adrenalina i borilačkih veština. „Krvavi sport“, „Tajlandski boks“ i druga slična ostvarenja u orbitu akcionih heroja izbacila su zgodnog Belgijanca Žan Klod van Dama. A onda se negde izgubio zajedno s nekad popularnim žanrom. Ruku na srce, Van Damu su glave došli razni poroci od kojih se godinama lečio. Priznanje da karate šampion ne može bez kokaina šokiralo je brojne obožavaoce koji su mu preko noći okrenuli leđa. I dalje je u filmskom svetu, ali se pojavljuje uglavnom u akcijama niže produkcije.

Brendan Frejzer


Ovaj glumac zaista ima čime da se pohvali. Na spomen njegovog imena mnogima se u glavi odmah stvori „Mumija“ i luckasti istraživač kojeg je maestralno igrao, ali kultni avanturistički film nije jedini njegov uspeh. Mađutim, posle komedije „Krznena osveta“ Frejzer je zaređao neke beznačajne uloge i gotovo se povukao sa scene. Niti je ko pisao o njemu, niti pitao za njega. Primećen je tek prošle godine u mini seriji „Texas Rising“.

Ketrin Hajgl

Simpatična plavuša osvojila je mnoga srca kao doktorka Izi u seriji „Uvod u anatomiju“. Međutim, odlučila je da napusti snimanje kako bi se posvetila filmu i izgradila još veće ime. Neke od romantičnih komedija u kojima je igrala postigle su veliki uspeh. No, njen najveći problem nije talenat, već karakter. Ime Ketrin Hajgl često se nalazi među onima s kojima niko ne želi da radi, i možda je upravo to razlog što je dugo nismo videli u nekoj boljoj ulozi.

Čak Noris


Ne, on uopšte nije nestao s filmskog platna, nego se samo kreće toliko brzo da ga mi uopšte ne vidimo! Pored stotina viceva o Čaku Norisu, popularnim posebno ovde na Balkanu, jedina novija uloga koje se sećamo je ona u akciji „The Expendables 2“ iz 2012. Ali, čini se da je veću slavu postigao brojnim forama koje se vrte po internetu. Iako se okušao i u pevačkim vodama, nekadašnji karate šampion shvatio je da to nije za njega. Čini se da se pronašao u politici, kojoj se poslednjih godina ozbiljno posvetio. A ako vam baš mnogo nedostaje, potražite knjigu s vicevimaa o Čaku Norisu koja je prevedena i na naš jezik.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/getty